Abone Ol

Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile İlgili Tutumunu Eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle

Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile İlgili Tutumunu Eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Çevresine sürekli kötümserlik aşılayanlar maalesef her dönem olmuş, bundan sonra da olması beklenmelidir. 


Ads by Kiosked
1918’den 1923’e varana kadar yaşanan her zorluk, dayatma, katlanılan her çile herkesi aynı kahramanlık etrafında yekvücut haline getirmiştir.

Adım adım 2023’e yürüyor, geçmişin muhterem anılarından ilham ve feyz alıyoruz.

Hamdolsun mandacılar her zaman kaybetmişlerdir. İş birlikçiler, itibarsızlar, teslimiyetçi ilkeller her defasında hüsrana uğramışlardır. 16 Nisan halk oylaması Türk milletinin kendi kaderine, geleceğine, egemenliğine aracısız sahip çıkma başarısını belgelemiştir.

Yönetim sistemindeki reform; iç ve dış işgal cephesini ürkütmekle kalmamış, doğrudan ve doğal olarak yeni arayışlara gitmiştir. Bu çerçevede CHP, emperyalizmin gedikli lejyonu, İP gizli terimcisi, HDP tetikçi, diğerleri de siyasi garnitürü olacak kadar alçalmışlar, Türk milletinden ahlaken ve manen ayrılmışlardır.

Zillet ittifakı sırtını zalimlere, sırtlanlara, akbabalara dayamıştır; Cumhur İttifakı ise varını yoğunu Türk milletine adamıştır. 

PKK zillet ittifakına destek veriyor mu, hem de açık şekilde arkasında duruyor, terör baronları gizlemeye ihtiyaç duymadan destek mesajlarını ardı arkasına paylaşıyor. PKK, YPG, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ, Rum ve Ermeni diasporası AK Parti ile MHP’nin zaafını kolluyorlar.

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin talebi ile kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkelerine tamamen aykırıdır. 

Bu neyin görüşmesi. AYM, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir?

HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin, bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır.

HDP’nin isteği ile AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir. Dağda beli kırılan bölücü terör örgütünün mahkeme kapılarında tedavi edilme arayışından vazgeçilmelidir.

AYM’nin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktır.