Abone Ol

Bahar Candan Hıdırellez konusundaki cehaletiyle programa damga vurdu

İşte Benim Stilim 7. Sezon 05 Mayıs 2017 Cuma günü yayınlanan 137. bölümünde Bahar Candan'ın program konsepti olan Hıdırellez'in ne olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

Bahar Candan Hıdırellez konusundaki cehaletiyle programa damga vurdu

Yaptığı açıklamalar ve girdiği diyaloglarla ekran karşısındakileri ve program jürisini şaşırtmayı başaran Bahar Candan, Hıdırellez’i bir şov programı olarak hayal ettiğini ve bu yüzden Hıdırellez’in ingilizce olduğunu söyledi. Program ilerledikçe sorular sorular ve kullanılan ifadeler stüdyodaki yarışmacıların da aslında Hıdırellez hakkında pek de bilgisi olmadığını ortaya koydu. Böylesine önemli bir konuda bu kadar bilgisiz olmaları program hakkında sosyal medyada dönen ‘Ellerine verilen senaryoları canlandırıyorlar’ söylentilerini akıllara getirdi. Milyonların izlediği bu tarz programlar yeni KHK’ların ardından ‘İnsanların zekalarına hakaret ediliyor başlığı altında cezalandırılır mı?’ bunu da zaman gösterecek. Stüdyoda bulunan katılımcıların ve İşte izleyenleri adeta çıldırtan o görüntüler…

HIDIRELLEZ NEDİR?

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu’da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.