Abone Ol

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? Tek başına ya da ittifakla tablo nasıl oluyor?

Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer’e göre, yeni kurulan ve kurulmakta olan siyasi partilerin oy oranı yüzde 10. Yeni Partilere geçeceği hesaplanan yüzde 10’luk oy kaynağı ise şöyle: AKP: %7.3 , MHP %1.0, CHP: %0.6, IYI: %0.4, HDP: %0.3. Diğer: %0.4 olarak hesaplanıyor.

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? İttifakla tablo nasıl oluyor?

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Polimetre’nin kurucusu, veri analisti M. Günal Ölçer, Prof. Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’nin kurulmasıyla parlamenter sistemden yana olan siyasi partilerin oy oranları toplamının en az 60.7 olduğunu belirtti.

DEVA ve Gelecek Partisi’nin  bugün yapılacak  bir seçimde ‘Millet İttifakı’ içinde yer almaları durumunda  çıkaracakları milletvekili sayısının toplamda 32 artarak 50 olacağına  dikkat çeken Ölçer, “Her iki partinin de parlamenter sistemden yana olmaları ve programlarında önemli farklılıklar olmadığı dikkate alındığında bu iki partinin birleşerek seçime katılmaları her ikisinin de menfaatine olmaktadır” dedi.

Ölçer’in siyasi veri analizi yöntemiyle hesaplamasına göre,  seçime ayrı ayrı girmeleri durumunda DEVA ve Gelecek Partisisi’nin 18 milletvekili kazanacakları ve belli illerde sıkışıp kalacakları dikkat çekiyor.

Polimetre’nin  kurucusu M. Günal Ölçer, Medyafaresi.com’un Davutoğlu ve Babacan’ın kurdukları partilerinin bugün seçim olsa barajı aşıp aşmayacakları, çıkaracakları milletvekili sayısı ve ittifaklara ilişkin sorularına yaptıkları çalışmayla yanıt verdi.

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? Tek başına ya da ittifakla tablo nasıl oluyor? - Resim: 1

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? Tek başına ya da ittifakla tablo nasıl oluyor? - Resim: 2

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? Tek başına ya da ittifakla tablo nasıl oluyor? - Resim: 3

Babacan ve Davutoğlu seçime nasıl girmeli? Tek başına ya da ittifakla tablo nasıl oluyor? - Resim: 4