Abone Ol

Ali Babacan'dan Erdoğan'a: Sizinle müzakere etmeye gelmedim

Eski Bakan Ali Babacan’ın 23 Haziran’da yenilenen İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçiminden birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığı gündeme gelmişti.

Ali Babacan'dan Erdoğan'a: Sizinle müzakere etmeye gelmedim

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Babacan-Erdoğan görüşmesine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Aytunç Erkin, bugünkü yazısında, “Şimdi gelelim Ankara’da konuşulan bir iddiaya… Ali Babacan’ın telefon görüşmesi yaptığı Tayyip Erdoğan’la yüz yüze konuştuğu öne sürüldü. Bu buluşmada Babacan’ın, ‘Arkadaşlarımızla istişare ettik ve parti kurmaya karar verdik’ dediği, Erdoğan’ın da ‘Parti içinde kalın, bu bölünmek olur’ diye konuştuğu ifade edildi” ifadelerini kullandı.

“EFENDİM BEN SİZİNLE MÜZAKERE ETMEYE GELMEDİM”

“Ali Babacan’ın yanıtı ise şöyle olmuş: ‘Efendim ben sizinle müzakere etmeye gelmedim, nezaketen, başka yerde duymadan haber vermeye geldim” diyen Erkin, şöyle devam etti:

“Bu iddia akla 2000 yılındaki Abdullah Gül’ün, Necmettin Erbakan ziyaretini getirdi. Neden mi? Anlatalım… Gül, 14 Ağustos 2000’deki Fazilet Partisi kongresi öncesi Erbakan’ı ziyaret eder ve şöyle der: “Efendim, arkadaşlarımla istişare ettik, kongrede aday olacağım.” Milli Görüş’ün lider Erbakan yanıt verir: “Geleneğimizde iki aday yok. Bu bölünme olur Abdullah Bey.” Gül’ün yanıtı manidardır: “Efendim, ben sizinle müzakere etmeye gelmedim. Bilgi vermeye geldim.” 19 yıl önce ve 19 yıl sonra yine aynı cümleler… Ancak… O günkü koşullarla bugünkü arasında fark var!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın