Abone Ol

Ali Babacan: Düğün evinden cenaze evini arayıp şov yapıyorlar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gara’daki katliamın ardından partisinin kongresinde bir şehit annesini arayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Ali Babacan: Düğün evinden cenaze evini arayıp şov yapıyorlar

Partisinin Altınordu kongresinde konuşan Ali Babacan, “Gara’daki başarısızlığın hesabını vermesi gerekenler, düğün evinden cenaze evine telefon açıp adeta şov yapmaktan çekinmiyorlar. Bu lakaytlığa son vermek boynumuzun borcudur. Bu ülkenin gençlerinin, birilerinin siyasi rantı için feda edilmesini reddediyoruz” dedi

Erdoğan’ın operasyonunun başarısızlığı dolayısıyla hiçbir sorumluluk almadığını işaret eden Babacan, şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanı; operasyon başarılı olsaydı, kameraların karşısına geçip ‘Ben başardım‘ diyecektiniz. Başarısızlıktan dolayı hiçbir sorumluluk üstlenmiyorsunuz. Aldığınız yanlış kararların faturasını başkalarına kesemezsiniz. Sorumluluğu taşımak zorundasınız.

DEVA lideri, ayrıca şu soruları gündeme getirdi:

Siyasete ayar vermeye çalışacağınıza, birilerini hizaya çekmeye kalkışacağınıza, önce şu sorulara cevap verin: Terör örgütünün elinde başka vatandaşlarımız var mı? Varsa kaç kişiler? Ne zaman bu vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşabileceğini düşünüyorsunuz? Vatandaşlarımızın örgütün elinden kurtarılması için samimi bir çabanız var mı? Eğer terör örgütünün elinde hala kaçırılmış ve zorla tutulan vatandaşımız yoksa, buyurun kamuoyuna açık yüreklilikle ‘yok’ deyin; biz de rahatlayalım.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara'da rehin tutulan 13 Türkiye vatandaşı ile 3 TSK mensubu PKK tarafından şehit edilmişti. Erdoğan, partisinin kongresine katıldığı sırada şehit edilen vatandaşlardan birisinin annesini telefonla arayarak taziye dileklerini iletmişti. Telefondaki annenin üzüntüsü dolayısıyla konuşamadığı görülmüş, Erdoğan'a birçok eleştiri yöneltilmişti.