Abone Ol

17 yaşındaki engelli çocuğa taciz olayında 5 şüpheli serbest bırakıldı

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde zihinsel engelli 17 yaşındaki torununa cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 5 şüphelinin serbest bırakılmasına babaanne Gülbeyaz A.,tepki gösterdi

17 yaşındaki engelli çocuğa taciz olayında 5 şüpheli serbest bırakıldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 17 yaşındaki engelli torununu taciz edenlerin ve tacize yardım edenlerin tutuksuz yargılanacak olmasına babaanne Gülbeyaz A. isyan etti.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 17 yaşındaki zihinsel engelli çocuk iki kişi tarafından tacize uğradı. Mahkeme tacizi gerçekleştiren ve yardım eden şahısların tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tacize uğrayan çocuğun babaannesi bu duruma isyan etti.

Ev sahibinin kızı azmettirmiş

Babaları hapishanede ve anneleri şizofreni tedavisi altında olan iki kardeş babaanneleriyle beraber Antalya'nın Korkuteli ilçesine yerleşirler. Ev sahiplerinin kızı zihinsel engelli G.A'nın fotoğraflarını başka bir şahsa göndererek tacize azmettirmesi üzerine tacize uğrayan zihinsel engelli kız durumu ancak rehabilitasyon merkezindeki psikoloğa anlatabildi.

Psikoloğun devreye girmesiyle bilgilendirilen babaanne Gülbeyaz A. konuyu yargıya taşısa da mahkemede şüpheliler hakkında denetimli serbestlik kararı verdi. Babaanne verilen karara şu sözlerle isyan etti:

"Hakim nasıl böyle bir karar verdi asla içime sindiremiyorum. Böyle bir fiilin gerçekleşmesi mi gerekiyordu? Benim çocuğumun hayatı bitti, bu çocuğumun vebalini kim üstlenecek? Nasıl bu insanları denetimli serbestlik altında bırakırsınız? 17 yaşında buna cesaret eden bir insan, 20- 25 yaşında neler yapacağını düşünemiyorum.

Nasıl böyle bir karar verdi hakimim? Karşısına çıkıp, bunu sormak istiyorum. Bana idam cezası versin, benim dayanacak gücüm kalmadı. İnsanlıktan çıktım ben. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Hakimin verdiği bu karara isyan ediyorum. Bu saatten sonra benim dönüşüm yok. Yakınları sürekli beni tehdit ediyor" diye konuştu."