Abone Ol

Aziz Yıldırım: Viski içip ekrandan bize sallıyor köpekler

Uzun süredir hedef alınan yönetim önce Kadıköy’de Süper Lig’de Alanyaspor karşısında alınan beraberlik ardından yaşanan Manchester faciasıyla camia kelimenin tam anlamıyla patladı.

Aziz Yıldırım: Viski içip bize sallıyor köpekler

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Yüksek Divan Kurulu toplantısında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI:
"İngiltere'de bağıranlar, Almanya'dan gelen ve daha önce bilet vermediğim insanlar. İstersem biletlerini keserim. Yargıtay kararından sonra bırakacağımı söylemiştim. Her başarısız sonuç sonrası medyada 'istifa etsinler' habri çıkıyor. Sokaktaki 3 tane şerefsiz ve ahlaksız beni kulüpten gönderemez. Beni Yargıtay kararı sonrası buradaki üyeler gönderebilir. Ben hala tedirginim. Yargıtay kararının net olarak çıkması lazım. Bu dava Fenerbahçe için çok önemlidir. 2-3 tane TV programı var. İçiyorlar viskiyi çıkıyorlar programa. Bizlere hakaret ediyorlar. Seçimle geldik, seçimle gideriz. Aday olursak seçersiniz, aday olmazsak seçmezsiniz. Aziz Yıldırım aday olmasın diyemezsiniz. Ali Şen'e söylüyorum. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Bana aday olmasın diyorlar. Cumhurbaşkanı'na da aday olma diyebilir misiniz?

"BAŞIM BELADA DERDİM YARGITAY..."
Ben Yargıtay kararından sonra gideceğim diye deklare ettim ama şerefsiz ahlaksızlar beni göndermek için uğraşıyor. Onursal başkan olmaya ihtiyacım yok, kulübün kapısında bekçi bile olurum. Şerefsiz ahlaksızlar, her gece programlarda beni konuşuyor. Benim onursal başkanlık işim yok, Başım belada, derdim yargıtay. TV'de içiyor bana konuşuyor. Bak bundan sonra sizi sokağa çıkarmam. Bizim üzerimizden para kazanıyorlar.

"VİSKİ İÇİP BİZE SALLIYORLAR"
FETÖ'cü patronlor, bu FETÖ'cüleri TV'ye çıkaramazlar. FETÖ'nün bankasından para alıp yalı alanlar hesap vermeli. FETÖ'cu bankalardan para alıp gidip yalı alanlar, orada duramazlar. Tutulamazlar. Adam içiyor kafayı bulmuş çıkıp televizyonda konuşuyor. 2-3 TV programı var. İçiyorlar viskiyi çıkıyorlar programa. Bizlere hakaret ediyorlar. Bundan sonra onları sokakta gezdirmem. Bak buradan söylüyorum. Masanın altında viskiyi götürüyor. Ama benim yanıma gelince köpek gibi korkuyorlar köpek!

Çaycı müdür oldu, şoför müdür oldu. Şimdi bize sallıyorlar. Bakın söylüyorum gördüğüm her yerde peşlerine düşerim. Bu devlete bu kanallar ne kadar vergi ödüyor? Bizim üzerimizden konuşup kazanıp bize sallayamazlar.

"CEKETİMİ ALIR GİDERİM"
Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin. Araya insan sokarak söylemesinler. Ben yargıtayın kararı Fenerbahçe lehine çıkmadan ayrılmam. Beni anca siz divan üyeleri gönderirsiniz. Biz geldiğimizde Ali Şen vardı. Çıktık aday olduk. Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir. Herkes bunu böyle bilsin. Her gün davalara gidiyorum. Benim başım belada. Gözümde onursal başkanlık falan yok kardeşim. Ben gittiğim zaman ceketimi alır giderim. Bizler çekip gideceğiz diyince çeker gideriz. Bazıları gibi çökmeyiz. Ben yargıtayın kararı Fenerbahçe lehine çıkmadan ayrılmam. Beni anca siz divan üyeleri gönderirsiniz.

Başarı diyorlar. Geldiğimde kulübün hiçbir şeyi yoktu. Şimdi her yerde araziler aldık kulübe. Geldiğim gün bu kulübün bir metrekare arazisi yoktu. 500 dönüm arazi aldım. Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar 13-14 yıl şampiyon olamadı. Fenerbahçe en az 3 yılda bir şampiyon oluyor.

"TAKIM BAŞARISIZ AMA HOCAMIZ ÇOK İYİ"
Futbol takımı iyi değil diye bilir miyiz? Hoca da çok iyi, bunu söylüyorum. Herkes bu takım çok iyi diyordu. Bakın size gerçeği söyleyeyim size... Türk futbol takımlarının Avrupa'da başarıları hep tesadüf olacak, devamlı başarı olmayacak. Takım şuan evet başarısız. Ama bakın söylüyorum hocamız çok iyi.
Futbol takımı iyi değil diye bilir miyiz? Hoca da çok iyi, bunu söylüyorum. Herkes bu takım çok iyi diyordu. Fenerbahçe baskette ve voleybolda Avrupa'da marka, neden? Baskette bütçe 26 milyon Euro. Efes ve Daçka'da iyi bütçeli.

"BANA SALLAYAN HERKESLE HESAPLAŞACAĞIM"
Fenerbahçe bu 26 milyonluk bütçeyi bozmazsa her sene Final-Four'da. Bayan baskette de 6-7 milyonluk bütçe var. MANU maçında ikinci golü atan 38 milyon poundluk transfer. Pogba 100 milyon. Basının şişirmesi yüzünden futbol ileri gitmiyor. Chelsea Kennedy'yi 9 milyona aldı Brezilya'dan. Biz alamadık. Biz alsak basın para sokağa gitti diye yazacak. Fenerbahçe'ye biz 8 milyona oyuncu alınca ayağa kalkıyor medya. Bu para verilir mi diye...


Bundan sonra bana sallayan herkesle hesaplaşacağım. Hukuksal olarak, başka türlü. Bizim de ailemiz var. Baskete karışmıyormuşum. Obra'yı ben getirmedim mi? Transfer yapılırken bana sorulmuyor mu? Obra'ya sallayacak durumda medya. Beni karalayan herkesle hesaplaşacağım. Hukuk önünde ya da başka türlü.

"POLİSE SÖYLEYEMEYECEK KADAR ŞEREFSİZSİNİZ"
Ben de ana baba çocuğuyum. Sinirlerim çok gerilmiş durumda. Benim hayatım Fenerbahçe. Öyle birileri gibi gelip burada cebimi doldurup gitmem. Yargıtay kararı sonrası size karşı yüzüm varsa aday olurum. Kim varsa aday olsun. Ben hayatımı ortaya koydum. Bundan sonra medya patronlarını anlatacağım. Adamın biri diyor ki ben seni tanırım. Lan sen seni vuranı polise adını söyleyemedin, siz bu kadar şerefsizsiniz. Siz kendinizi evinizin önünde vuranları polise söyleyemeyecek kadar şerefsizsiniz.

"ARTIK BAŞKANLIKTAN ZEVK ALMIYORUM"
Oyuncular iyi çocuklar, bir uyuşmazlık var, bunu aşarız. Bunlar Fenerbahçe'yi parçalamak istiyorlar. Türkiye'nin yaşamasında yine Fenerbahçe'nin payı varsa, yoksa bu ülke bitmişti. Fenerbahçe'ye zarar verdiğimizi hissettiğimiz anda bırakır gideriz. Yargıtay'ın kararı olumlu olsa, bunu bilsem şerefsizim bırakırım. Ama böyle yaparlarsa yine aday olurum, bırakmam. Bilsem ki Yargıtay kararında sorun çıkmayacak şerefsizim şimdi bırakır giderim. Ama güvenemiyorum, tedirginim.

Artık başkanlıktan zevk almıyorum, artık bu iş eziyet. Çekilecek dert değil. Samimi düşüncem. Bir de hakaret üstüne hakaret. Futbol takımı toparlanacak, buna inanın. Ama Avrupa ile arada uçurum var. Bunu oturup herkes konuşmalı. Oyuncular iyi çocuklar, bir uyuşmazlık var, bunu aşarız. Bunlar Fenerbahçe'yi parçalamak istiyorlar. Futbolun bütçesi 300-500 milyon olursa Avrupa'da başarı tesadüf olmaz. Bu sadece Fenerbahçe için değil, herkes için böyle