Abone Ol

Ayşe Kulin'den Akşener Yorumu: İnadını Kırabilirse Muhteşem Olur

Yazar Ayşe Kulin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında görüşlerini dile getirdi.

Ayşe Kulin'den Akşener Yorumu: İnadını Kırabilirse Muhteşem Olur

Yazar Ayşe Kulin, Halk TV'de İpek Özbey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili görüşlerini dile getirdi.

İki isme de çok güvendiğini vurgulayan Kulin, "Bana gerçekten bir güven hissi veriyorlar. Saadet Partisi'nin başındaki Karamollaoğlu da çok tutarlı gidiyor şimdilik. Diğerleri de akılları başlarına gelmiş, hatalar yaptılar ama o hatalardan dönmesini bilen adamlar. Tekrardan Türkiye'nin kendini toparlayacağına eminim" ifadesini kullandı.

Kulin, Kılıçdaroğlu için "Yıllar önce başına geçtiği zaman CHP'nin, benim içime çok güzel bir his gelmişti. Çok uzun zamandan beri namuslu bir adam görmek istiyordum politikada. Vardı. Adamlar gelip geçiyordu ama akılları hep şaibeliydi. Hep bir karanlık noktaları oluyordu. İlk defa pırlanta gibi, temiz, hiçbir şeye bulaşmamış bir siyasetçi gördüm karşısında" dedi.

'Kodu mu oturtan' adamları hiç sevmediğini dile getiren Kulin, şöyle devam etti:

"Bu yumuşak bir adamdı, uzlaşmacı bir adamdı, sesi yumuşaktı. Onu gönlüm sevdi. Sonra Gandhi gibi yürüdü. Katıldım yürüyüşe. Nerelerden, uçak değiştir... Bir gün ben de katıldım. Onu da çok başarılı bitirdi. Herkes yürüyemez he. Belli bir noktada tırnakları düştü adamın."

Kulin, Özbey'in "Bu aralar biraz sertleşti galiba" şeklindeki yorumuna da "Adam ne yapsın? Etrafında aslanlar, kaplanlar var. Kendini koruyor" yanıtını verdi.

'AKŞENER BİR NOKTAYA TAKILI KALDI, O İNADINI KIRABİLİRSE MUHTEŞEM OLUR'

Akşener'i de çok beğendiğini söyleyen Kulin, "Bir inadı var onun. Bir noktaya takılı. O inadını kırabilirse muhteşem olur. Kürtlere olan tutumunu yumuşatması gerekiyor. Kürtlerle birlikte yaşıyoruz. Başaracaksak birlikte başaracağız. Görmeden gelemeyiz. Varlar" diye konuştu.