Abone Ol

Aylin Aslım'ın annesinden örnek başarı: 64 yaşında Açık Lise'yi bitirdi

Açık Lise öğrencilerine internet üzerinden eğitimler veren Açık Lise TV, bazı öğrencilerin başarı hikayelerini anlatarak yüz binlerce öğrencinin motivasyonunu yukarılara çıkarmayı hedefliyor. İşte açık liseden mezun olan öğrencilerin başarı hikayeleri:

Aylin Aslım'ın annesinden örnek başarı: 64 yaşında Açık Lise'yi bitirdi

Türkiye’de yüz binlerce açık lise öğrencisi var. Lise hayatına devam edememiş öğrencilerin buluştuğu platformda yüz binlerce öğrenci öğrenim hayatlarına devam ediyor.

Hayatlarında ikinci bir şans için mücadele eden bu öğrenciler, yazdıkları başarı hikayeleriyle diğer öğrencilere örnek teşkil ediyor.

Özellikle ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği Açık Lise platformu Türkiye’deki öğrencilerin önemli bir kısmını oluşturuyor.

İşte açık liseden mezun olan öğrencilerin başarı hikayeleri:

Şerife Aslım: Ünlü müzisyen Aylin Aslım’ın annesi olan Şerife Aslım, 64 yaşında ve ortaokul ile lise öğrenimini açıköğretimden bitirdi. İstanbul üniversitesi Almanca öğretmenliği bölümünü kazanan ve bu bölümü de başarıyla bitiren Şerife Aslım, bu başarısıyla eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan başarı plaketi aldı.

Kerim Bütün: Açık Lise mezunu olan Kerim Bütün, İstanbul Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdikten sonra Doğuş Üniversitesi Hukuk fakültesi bölümünü burslu kazandı.  Şu anda avukat olarak iş hayatına devam etmektedir.

Çiğdem Yokmaç: Görme engelli öğrencimiz Çiğdem Yokmaç, engellerin öğrenim hayatının önüne geçemeyeceğinin örneklerinden. Açık liseden mezun olan Çiğdem, KPSS sınavında derece yaparak devlet memuru oldu. İstanbul üniversitesi Siyaset bölümü okumaya devam ediyor.

Mustafa Ülgen: Açık liseden mezun olan Ülgen, Dicle üniversitesi Hukuk fakültesini kazandı ve mezun oldu. Lise ve üniversite döneminde inşaat işçiliği yaparak geçimini sürdüren Ülgen, şu anda avukat olarak iş hayatına devam ediyor.

Sibel Ete: Ortaokul ve liseyi açıköğretimde tamamlayan Sibel, Marmara üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi bölümünü kazandı ve bu bölümden de başarıyla mezun oldu.

Recep Sulamış: Açık lise mezunu olduktan sonra On Dokuz Mayıs üniversitesi Özel Eğitim bölümünü kazanan Recep, bu bölümü başarıyla bitirdi. Özel öğretim öğretmeni olarak iş hayatına devam ediyor.

Sümeyra Karabayır: Açık ortaokul ve açık lise mezunu olan Sümeyra, Psikoloji ve Danışmanlık bölümünü kazandı ve bu bölümden de başarıyla mezun oldu. Sümeyra aynı zamanda özel eğitim alanında yan dal mezunu oldu. Özel öğretim danışmanı olarak iş hayatına devam ediyor.

Açık Lise TV'yi bu linkten takip edebilirsiniz.

medyafaresi.com