Abone Ol

Aydın Ünal: Kılıçdaroğlu parti içi muhalifleri susturdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşle ne yapmak istedi neyi başardı? Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal bugünkü köşesinde yazdı.

Aydın Ünal: Kılıçdaroğlu parti içi muhalifleri susturdu

Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşle parti içi muhalifleri susturduğunu yazdı.

İstanbul'a yürüyen Kılıçdaroğlu gündemin ilk sırasında. CHP liderinin tam olarak ne yapmak istediği iktidar partisince sorgulanıyor. Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarlığını yapmış olan AK Parti Ankara Milletvekili Ünal, Yeni Şafak'taki köşesinde Kılıçdaroğlu'nun neden yürüdüğünü yazdı.

Ünal'a göre Kılıçdaroğlu, bu yürüyüşle sadece genel başkanlığını bir müddet daha uzatmış oldu.

ENİS BERBEROĞLU FIRSAT KAPISI AÇTI

Referandumdan mağlubiyetle ayrılan Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki koltuğunun tehlikeye girdiğine dikkat çeken yazar, Berberoğlu'nun tutuklanmasının ona büyük bir fırsat kapısı açtığı görüşünde. Yürüyüşün 'adalet' meselesi olmadığını düşünen Ünal, yazısına şöyle devam ediyor.

ERDOĞAN KARŞITLARINI BİR ARAYA TOPLADI

(...)Kılıçdaroğlu İstanbul’a doğru yürüyüşe başladığı andan itibaren, CHP içindeki muhalif sesler de sustu, sular duruldu. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a yürümesindeki tek maksat da zaten buydu, maksadına ulaşmış oldu.

Kılıçdaroğlu’nun kazancı bundan ibaret değil… 16 Nisan halkoylaması öncesinde olduğu gibi, kendisine umut bağlayan, birbirinden tamamen farklı kesimleri de bir araya topladı.

Türkiye siyasetinde geçici de olsa artık sadece 2 kutup var: Erdoğan’a destek verenler ve Erdoğan karşıtları. Erdoğan karşıtları, birbirlerinden ne kadar farklı da olsalar, ortak hedefleri doğrultusunda bir araya gelebiliyorlar. Bir PKK’lı ile bir küskün MHP’li, bir FETÖ’cü ile bir DHKP-C’li, Erdoğan karşıtlığı şemsiyesi altında ortak hareket edebiliyorlar.

Yürüyüş boyunca Kılıçdaroğlu bu farklı kesimleri yanında topladı. “Terör örgütleriyle birlikte hareket ettiği” söylemi ise, Kılıçdaroğlu’nu şu aşamada yıpratacak değil, tam tersine ekmeğine yağ sürecek bir söylem oldu. “DHKP-C ile, FETÖ ile, PKK ile yürüyorsun” dendikçe, Kılıçdaroğlu’nun hoşuna gidiyor; bu küçük öbeklerle ittifakı Kılıçdaroğlu’nun işine yarıyor."