Abone Ol

Aydın Doğan'dan 15 Temmuz açıklaması: Felaketten döndük

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Aydın Doğan'dan 15 Temmuz açıklaması: Felaketten..

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı Işıl Club Bodrum Tesisleri’nde dün yapıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan 15 Temmuz darbe girişiminde CNN Türk’ün yayınının durdurulmaya çalışıldığını hatırlatarak “Doğan Medya olarak direndik. Bir an bile tereddüt etmeden demokrasiden yana tavır aldık” dedi.

'15 TEMMUZ'DA FELAKETTEN DÖNDÜK'

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı Torba’daki Işıl Club Bodrum Tesisleri’nde dün yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan “15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılını doldurmasına az zaman kaldı. 15 Temmuz’da milletçe büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bu hain darbeyi milletimiz önlemiştir. Meydanlarda, camilerde ve Meclis’te olağanüstü bir direniş sergilenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız dik durmuştur. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün siyasi partilerimiz demokrasiden yana tavır almış, Meclis’te toplanmıştır” dedi.

'SUSTURMAK İSTEDİLER'

Posta'nın haberine göre Aydın Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet darbeye karşı kahramanca mücadele etmiştir. Hain darbeciler o gece Doğan Grubu olarak bizim gazete ve televizyonlarımızı zorbalıkla basmış, yayınlarımızı engellemeye kalkışmıştır. Darbecilerin TRT dışında sadece bizim gazete ve televizyonlarımızı susturmak istemeleri manidardır. İftiharla söylemek isterim ki, o gece sürecin gidişatı belirsizken biz Doğan Medya Grubu olarak elbirliği ile mücadele ettik. Darbecilere geçit vermedik. Darbecilere karşı direndik. Bir an bile tereddüt etmeden demokrasiden yana tavır aldık. Çünkü medyanın nefes alma borusu demokrasidir. Bir ülkede demokrasi yoksa, medya da yok demektir. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

'HERKESİN ARADIĞI ADALET ARAYIŞININ YÜKSELMESİNE HİZMET EDECEK'

Aydın Doğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne de değinerek “Bugünlerde Türkiye’nin gündemindeki başka bir konu da Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’dür. Bu yürüyüşün olaysız bir şekilde tamamlanması en büyük dileğimizdir. Yürüyüşün herhangi bir tatsız olay yaşanmadan bitmesi demokrasimizin olgunlaştığının göstergelerinden biri olacaktır. Ümit ediyorum ki, bu yürüyüş herkesin aradığı adalet arayışının yükselmesine hizmet edecektir” diye konuştu.

'YARGILAMADA DİKKAT GEREKTİREN HUSUSLAR VAR'

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yargılamalara da değinen Aydın Doğan “FETÖ’cü hainlerin yargılanmasına devam ediliyor. Bu hainlerin hak ettikleri cezaları alması en büyük beklentimizdir. Fakat FETÖ ile mücadele ederken dikkat edilmesi gereken hususlar var. FETÖ’cü suçlaması, önüne gelene kara çalmak için kullanacak bir araç haline getirilmemelidir. Hiçbir hukuki mesnede ve delile dayanmadan kişilere FETÖ’cü yaftalamasında bulunulması yanlıştır ve inciticidir. Demokrasimiz için de, hukuki anlamda da güzel bir şey değildir” dedi.

GÜNDEM SOSYAL MEDYA

Toplantıdan sonra değerlendirmede bulunan Avrupa Birliği eski Genel Sekreteri, Emekli Büyükelçi ve Doğan Holding Başkan Danışmanı Volkan Vural gazetecilerin sosyal medya paylaşımlarını gündeme aldıklarını belirtti.

Volkan Vural “Bu ciddi ve yeni bir sorun. Bununla ilgili yayın ilkelerimizde gerekli hükümler var. Ama uygulama nasıl oluyor, buna bakmamız lazım. Bazı sorunlar yaşandığı görülüyor. Bunun için yeni bir çalışma başlatılacak. Her şeyden önce gazetecilerin kurumsal aidiyetlerinin önde gelmesi gerekiyor. Ayrıca sosyal medyanın reklam amaçlı kullanımının da daha kapsamlı değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.