Abone Ol

Avukat Nakiboğlu: Bu Sözleşmede Nahide Opuz'un Kanı Var

Avukat Selin Nakipoğlu, İstanbul Sözleşmesine ilişkin görüşlerini aktarırken “Nahide Opuz’un kanı var bu sözleşmede. Öyle kolay değil ben sözleşmeden çekildim diyerek çekilmek.” dedi.

Avukat Nakiboğlu: Bu Sözleşmede Nahide Opuz'un Kanı Var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla gece yarısı feshedilen İstanbul Sözleşmesi hakkında konuşan Av. Selin Nakipoğlu, meclis iradesinin yok sayıldığını belirterek, “Biz sözleşmeden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz de. Asla.” dedi. Av. Nakipoğlu, Birleşmiş Milletler’den gelen, Avrupa Konseyi’nden gelen reaksiyonları gördünüz. Türkiye için çok üzücü bir durum. İstanbul Sözleşmesi bir gün ışığı düzenlemesidir. Düşündükçe içimizi ferahlatan bir düzenlemedir. Biri, bu düzenlemeyi istemiyorum dedi diye koskoca bir ülke bundan mahrum kalmayacak. Ama tabi, ‘Sözleşme İstanbul sözleşmesiymiş, ben Bayburt’ta oturuyorum beni ilgilendirmez’ diyen bir kitleyle işiniz kolay.” diye konuştu.

“PARDON DA ERKEKLERİ ERKEKLER ÖLDÜRÜYOR”
Zeynel Lüle ile Gerçeğin İzinde programına konuk olan Salin Nakipoğlu, AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Akay’ın öz eleştiri yaptığını ve sözleşmeyi halka yanlış tanıttıklarını kabul ettiğini söyledi. Nakipoğlu konuşmasına şöyle devam etti:


“Yasin Akay sözleşme topluma yanlış tanıtıldı dedi. Bunun altını çizmek gerekir. Ben sözleşmeye karşı değildim dedi. Yanlış bir algı oluşturuldu dedi. Bu toplumsal algıyı da kendileri oluşturdu. Gelenekler, aile gibi tüm bu hususları kalkan olarak kullanamazsınız. Kimse geleneklerin karşısında değil. Aileyi şiddet yıkar diyor zaten sözleşme. Sözleşme şiddetten söz ediyor. Bu arada, kadına yönelik şiddet değil, kadına yönelik erkek şiddeti. Bu şiddetin bir öznesi var. Bu şiddetin faili kim? Erkekler. Çünkü son günlerde cevap olarak ‘Erkekler daha çok öldürülüyor’ denmeye başlandı. Pardon da, erkekleri erkekler öldürüyor.”