Abone Ol

Avrupa'yı tacizci göçmenler korkutuyor

Avrupa ülkelerinin göçmen korkusunu Orta Doğu kökenli erkekler tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen taciz iddiaları körüklüyor.

Avrupa'yı tacizci göçmenler korkutuyor

Financial Times gazetesi Almanya'daki tacizlerin ülkedeki göçmen tartışmasını tetiklediğini yazıyor ve özellikle muhafazaların Orta Doğu'dan ülkeye giden göçmenlerin 'toplumsal istikrarın bozulacağı' yönündeki uyarılarda bulunduğunu aktarıyor.

Haberde şu ifadeler var:

"Bazı sağcılar, çok sayıda bekâr genç erkeğin de aralarında olduğu göçmen akınının suç oranını artıracağından endişeleniyor. Fakat hükümet yetkilileri, istatistiklerin göçmenler arasındaki suç oranının yerliler arasındaki suç oranından daha yüksek olmadığını gösterdiğini söylüyor. "

Gazeteye konuşan suç mağdurları kuruluşu White Ring''in Köln temsilcisi Marianne Weich ise Müslüman erkeklere yönelik basmakalıp anlayışa karşı uyarıyor: "Çok kültürlü Köln'de çok sayıda Müslüman var. Bunlar sarhoş suçlular."

Guardian gazetesi de ilgili haberinde şunları aktarıyor:

"Yetkililer, bu kişilerin saldırıyı planlamış olabileceğini söylüyor. Çoğu saldırganın daha önce sabıkası olduğunu belirtiliyorlar ve aralarından bazılarının Almanya'ya yeni gelenler değil daha önce sığınma talebinde bulunanlar olabileceğini ifade ediyor."