Abone Ol

ATV için 90 bin şikayet geldi, RTÜK hiçbir işlem yapmadı

RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın hazırladığı rapora göre, 2020 yılında en çok şikayet alan kanal ATV olmasına rağmen RTÜK tarafından işlem başlatılmadı.

ATV için 90 bin şikayet geldi, RTÜK hiçbir işlem yapmadı

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; RTÜK üyesi İlhan Taşçı, üst kurulun iktidar yanlısı kanalları koruduğunu belirten bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2020 yılında en çok şikayet alan kanal ATV oldu.

Rapora göre yılın ilk 6 ayında ATV en çok şikâyet edilen kanal oldu. ATV hakkında RTÜK’e 90 bin şikâyet yapıldı. Taşcı, “Bu kanalla ilgili görüşülen dosya sayısı sıfır. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in iktidar yanlısı ATV kanalının hamisi, koruyucusu gibi davrandığının belgesi. Resmen Şahin tarafından ATV’ye dokunulmazlık zırhı giydirilmiş durumda” dedi.

En çok şikayet Müge Anlı'ya

Rapora göre, 2020 yılının ilk 6 ayında ATV’ye gelen 89 bin 987 izleyici şikayetinden en çok şikayetin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına geldiği belirtildi.

Bir kanala bu kadar çok şikayet gelmesine karşılık hiçbirine bir rapor dahi düzenlenmemesini “Bunun adı denetim değil, yandaşını koruyup kollamaktır” diye değerlendiren Taşçı, “RTÜK Başkanı konuya AKP’yi eleştirenler ve eleştirmeyenler olarak bakıyor. Yasa gereği hepsine eşit olmak zorunda” ifadelerini kullandı.