Abone Ol

Athena Filminin Konusu Ne? Netflix Athena Nedir? Athena Filmi Neden Gündem Oldu?

Athena Nedir? Athena Filminin konusu ne? Sosyal medya platformu Twitter'da gündem olan ve hakkında eleştiriler paylaşılan Athena filmi, izleyici de merak uyandırdı. Peki, Sosyal medya bu yapımla yıkılıyor: Netflix'in Athena filmi ne anlatıyor, yönetmeni kim?

Athena Filminin Konusu Ne? Netflix Athena Nedir? Athena Filmi Neden Gündem Oldu?

Netflix'te 23 Eylül itibariyle yayımlanan 'Athena' filmi, izleyicilerden gelen yorumlarla sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan dünya basınında da geniş yankı uyandıran filmin dünya prömiyeri 79. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yapılmıştı. Çarpıcı film ilerleyen günlerde daha fazla konuşulacak gibi duruyor. İşte, 'Athena' filmi hakkında merak edilenler...

NETFLİX'İN ATHENA FİLMİ NE ANLATIYOR?

En küçük kardeşleri kimliği belirsiz polisler tarafından öldürüldükten sonra Abdel ve Karim, Athena sosyal konutlarındaki şiddetli çatışmaların ön saflarında, karşıt taraflarda yer alır. Bu savaş, kardeşlerini öldürenlerin adlarını öğrenene dek sürecektir.

Film ulusal basında kışkırtıcı, tüm sistemin yerle bir edildiği ve cesur bir yapım olarak tanıtıldı. Gilbert Collard gibi Fransız sağcı politikacılar, tanıtım yayınlanır yayınlanmaz tepki vererek filmden yaklaşan bir "iç savaşın" habercisi olarak bahsetmişlerdi.

 ATHENA FİLMİNİN YÖNETMENİ VE OYUNCULARI KİM? 

Yönetmenliğini Romain Gavras'ın üstlendiği filmin senaryosunu ise Romain Gavras, Ladj Ly ve Elias Belkeddar kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda Dali Benssalah, Sami Slimane, Anthony Bajon, Ouassini Embarek ve Alexis Manenti gibi isimler yer alıyor.

Dali Benssalah – Abdel
Sami Slimane – Karim
Anthony Bajon – Jérôme
Ouassini Embarek – Moktar
Alexis Manenti – Sébastien

ATHENA FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

İkonoklast ve Lyly yapımı 'Athena'  filmi 2021'de Paris'in Évry-Courcouronnes banliyösünde çekildi. Film, Fransızca ve Arapça diyaloglara sahiptir.