Abone Ol

Atay: Soylu AKP'nin mafyatik sisteminin çete lideridir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşanan polemikle gündeme gelen ve Kadıköy’de darp edilen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, "Süleyman Soylu bir bakan değildir, AKP rejiminin yerleştirdiği mafyatik sisteminin çete lideridir" açıklamasında bulundu.

Atay: Soylu AKP'nin mafyatik sisteminin çete lideridir

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda açıklamalarda bulunan Atay, "Bildiğimiz bir şeyin bir kez daha altını çiziyor. Biz güçlüyüz. Bu tür saldırılar konusunda asla geri adım atmayacağımızı tekrar tekrar söylememize de gerek olmadığını gösteriyor bir yandan. İktidar ya da iktidara yakın gruplar şu halimizden utanacağımızı falan zannediyorlar ama bu bizim için aynı zamanda gurur verici bir şey. Bu ülkede yaşayan herhangi bir devrimci için yapabilecekleri tek şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişiyle saldırmak olabilir. Gördüğünüz gibi sağlam çıkıyoruz." dedi.

Atay: Soylu AKP'nin mafyatik sisteminin çete lideridir - Resim: 1Barış Atay’ın saldırıya uğradığı anın görüntüleri ortaya çıktı

Kendisine destek için Yoğurtçu Parkı'na gelenlere teşekkür eden Atay, " Süleyman Soylu bir bakan değildir. Süleyman Soylu 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği mafyatik sistemin bir çete lideridir. Kullanışlı bir aparattır. Kürtlere, sosyalistlere, Alevilere, bu ülkede soldan bakan, demokratça düşünen herkesi tasfiye etmek için elindeki gücü kullanmaya ve bunu zulmü çevirmeye çalışan kullanışlı bir aparattır sadece. Bu yarattıkları sistemin tezahürü, sonucu olarak tecavüz toplumunda yaşamaya başladığımız gün gibi aşikardır. Son haftalarda özellikle dikkat çekmek istediğimiz şey budur." diye konuştu.

Atay, "Üzerlerindeki üniformalarına, arkalarındaki patronlarına ya da üstlerindeki bakanlara güvenerek, kendilerine hiçbir şeyin olmayacağı garantisiyle bu ülkenin kadınlarına neler yapabileceklerini gördüğümüz insanlara karşı kamuoyunu bilinçlendirmek, hesabını sormanın sonucu budur. Ama bu bizi asla yıldırmaz, geri adım attırmaz. Bugün taraflar çok net. Biz İpek Erlerin tarafıyız, Süleyman Soylu ise Musa Orhanların tarafı.

Bence bu hayatta yaşadığımız ve nefes aldığımız her saniye bizim kendimizle gurur duymamız için çok yeterli bir sebep. Biliyorum ki Süleyman Soylu, Süleyman Soylular gidecek biz bu rejimi de bu iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de geride bırakacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ahmet Türk’ün, benim saldırıya uğramamı bunların hepsini bir gün anı olarak anlatacağız. Rahatsız etmeye devam edeceğiz. Nerede kalmıştık diyerek devam edeceğiz." ifadesini kullandı.