Abone Ol

Atatürk Düşmanları Aynı Sahnede! Ali Erbaş Atatürk'e Lanet Okuyan Yobazla Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e atfen, "zalim ve kâfir" diyen ve Diyanet'in"Yaş haddinden emekli oldu, kurumla bağı kalmadı" açıklamasını yaptığı Mustafa Demirkan ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu kez Karaman’da hafızlık merasiminde bir araya geldi.

Atatürk Düşmanları Aynı Sahnede! Ali Erbaş Atatürk'e Lanet Okuyan Yobazla Buluştu

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, “Müslümanın hayatında namaz yoksa, onun dışında hiçbir şeyin anlamı yok” diyen Erbaş “Gençlerimize, çocuklarımıza bunu böyle anlatalım. Onları namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım. Topluyoruz, çarpıyoruz ulaştığımız sayı bir milyonu, bir buçuk milyonu geçmiyor. 18.5 milyon üniversite öncesi öğrencimiz var. 8.5 milyon üniversite öğrencimiz var. Bu gerçekleri kardeşlerimize kim anlatacak?” ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla 28 Mayıs’ta Ayasofya’da gerçekleştirilen “İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni”nde, Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı. Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Demirkan için “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Gizli FETÖ’cü olup olmadıkları mutlaka incelenmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Demirkan hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında yapılan başvuruya üç ay sonra “6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olarak kurumla bağı olmadığı için yapılacak işlem yok” yanıtını vermişti.