Abone Ol

Kanal D'den Türk bayrağına saygısızlık iddialarına flaş açıklama

KANAL D, dün akşam yayınlanan Seçim Özel programının ardından sosyal medyada paylaşılan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Kanal D'den Türk bayrağına saygısızlık iddialarına flaş açıklama

Kanal D'den yapılan açıklama şöyle:

Kanal D’den tüm kamuoyuna;

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Kanal D’de ‘Seçim Özel’ programına katıldığı yayınla ilgili bazı çevrelerce asılsız iddialar ortaya atılmıştır. Yayın sırasında arka planda yer alan Fransız sanatçı Laurence Jenkell'in şeker şeklinde üzerinde Türk bayrağı bulunan sanat eseriyle bayrağımıza saygısızlık yapıldığı iddia edilmiştir.

Haksız bir tartışmaya konu edilmeye çalışılan eser sanatçının şeker paketlerini ülke bayraklarından oluşturduğu serisindendir. Sanatçının ülke bayraklı eserleri G20 Zirvesi başta olmak üzere pek çok alanda sergilenmiştir. Sanatçı Jenkell’in Türk bayraklı bonbon şekeri heykeli ise geçtiğimiz mayıs ayından bu yana Demirören Medya Center’da sergilenmektedir.

Kanal D markası başta olmak üzere bu eser üzerinden Demirören Medya Grubu’na yapılan haksız ve çirkin iddiaları kınıyoruz. Medya grubumuz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağına sahip çıkacak; bayrağımıza saygısızlık yapanların karşısında olacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla

Kanal D'den Türk bayrağına saygısızlık iddialarına flaş açıklama - Resim: 1

Kanal D'den Türk bayrağına saygısızlık iddialarına flaş açıklama - Resim: 2
dha