Abone Ol

Artık Uzaya Hazırız: Üniversite 1,5 Tonluk Turşu Kurdu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, yüz yüze eğitimin başlaması öncesi Çubuk Belediyesi’nin organize ettiği ‘İlk Ders Turşu’ etkinliğinde 1,5 ton turşu kurdu.

Uzaya Hazırız: Üniversite 1,5 Tonluk Turşu Kurdu

Çubuk turşusu konusunda uygulamalı eğitim alan katılımcılar, 2018’de dünyanın en büyük turşusunu kurma rekorunun kırıldığı 1,5 tonluk kavanoza turşu kurdu.

Belediye Başkanı Demirbaş, konuşmasında ilçede eğitim gören öğrencilerin turşunun nasıl kurulduğunu bilmemesinin uygun olmayacağını düşündüklerini, akademisyenlerin de bu görüşü desteklediğini söyledi.

Demirbaş, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük turşusunun kurulmasıyla 2018 yılında Guinness Rekorlar kitabına girmiştik. Bugün kurduğumuz turşumuzu da inşallah olduktan sonra öğrencilerimiz ile paylaşacağız. Bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Üniversitemizle birlikte bu lezzet, dünyanın her yerine yaygınlaşacak.”

"TURŞUYA YÖNELİK BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Rektör Prof. Dr. Aydınlı ise üniversite olarak 2019’da ilk açtıkları bölümlerden birinin Gıda Teknolojileri olduğunu, bulundukları bölgenin değerlerine sahip çıkarak geliştirmek istediklerini anlattı.

Turşuya yönelik bilimsel çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydınlı, şunları söyledi: “Hem turşuda kullanılan malzemeler hem de kurulumu üzerine çalışmalar yapalım istiyoruz. Elimizden geldiğince bölgeyle bütünleşelim istiyoruz. Teknik alanlarda da birçok faaliyetimiz var. Biz burada hiçbir şeyi atlamak istemiyoruz. Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli, buradaki termal de önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor.”

ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK

Prof. Dr. Aydınlı, üniversitenin bulunduğu alanda termal su arama çalışması da yapacaklarını, sonuçlarına göre bu kaynağı enerji, ısıtma, sağlık, spor ve tarımda kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kurulan turşunun üniversitenin 4 Ekim’deki akademik yıl açışında öğrenciler ve konuklara dağıtılacağı belirtildi.