Abone Ol

ARTI TV'de Çalışanlar Fişi Çekti, Patron İşten Atmakla Tehdit Etti

Medyafaresi.com özel haber- ARTI Tv’de çalışanlar düşük ücretler, angarya dayatmaları ve olağan hale gelen işten atmaların son bulması için greve çıktı, yönetim greve çıkan ekran yüzlerini programlardan çekti, greve katılan çalışanları ise işten atmakla tehdit etti.

ARTI TV'de Çalışanlar Fişi Çekti, Patron İşten Atmakla Tehdit Etti

Düşük ücretler, angarya dayatmaları ve sürekli işten atmalar nedeniyle televizyonda başlayan kriz, Şubat ayının başında greve dönüştü.

Çalışanlar mağduriyetlerini önce toplantılarda dile getirdiler ancak sonuç alamayınca, 1 Şubat’ta bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Grev televizyonda krize neden oldu. Haber Merkezi, aniden duyurulan iş bırakma eylemi nedeniyle tüm günü tekrar yayınlarıyla geçirmek zorunda kaldı. İş bırakma nedeniyle zor duruma düşen kanal yönetimi, ilk önce ekran yüzlerini programlardan aldı.

Çalışanlar maaşlarına zam yapılması ve işten atılan arkadaşlarının geri alınması için kanal yönetimine on günlük süre verdi.

On günün sonunda kanal yönetimi çalışanlarla masaya oturmak yerine, greve çıkanlara bir mail atarak, iş bırakma eyleminin bir daha tekrarlanması halinde işten atılacakları bildirimini yaptı.

Her sabah ARTI TV’de Medya Kritik programını sunan Altan Sancar ile hafta sonları haber bültenlerini sunan Esma Yılmaz ekrandan geri çekildi. Altan Sancar, twitter’dan attığı mesajla, kanal yönetiminin kendisine neden ekrandan alındığına dair bir açıklama yapmadığını söyledi.