Abone Ol

Arka Sokaklar'ın Selin'i Oya Okar: İşimi severek yapıyorum

“Arka Sokaklar”da Selin karakterini canlandıran Oya Okar, dizinin 11 sezondur ilgiyle izlenmesini, gündemi yakalamasına bağlıyor.

Oya Okar: İşimi severek yapıyorum

Kanal D’nin ilgiyle izlenen dizisi “Arka Sokaklar”da Selin karakterini canlandıran Oya Okar, dizinin 11 sezondur ilgiyle izlenmesini, gündemi yakalamasına bağlıyor. Oyuncuyla Hürriyet gazetesi bir röportaj gerçekleştirdi.

İşte o röportaj; 

* “Arka Sokaklar”, 11’inci sezonuyla ekrana geliyor ve hâlâ ilgiyle izleniyor. Bunu nasıl başarıyor sizce?
- Benim “Arka Sokaklar”daki ikinci sezonum ama dizi başladığı günden bu yana işlediği konular itibarıyla gündemi her zaman yakalayan, hiç eskimeyen bir dizi. Karakteri de seyircilerimiz artık ailelerinden biri gibi görüyor bence. 11 yıldır her hafta “Müsaitseniz size oturmaya geleceğiz” durumu var yani!

* Oyunculuğunuz haricinde başka bir yönünüzü bilmiyoruz. Sizin için oyuncu olmak, göz önünde bir mesleğe sahip olmak ne ifade ediyor?
- Küçüklüğümden beri oyuncu olmak istiyordum. Önce müzik okudum, üniversitede oyunculuk eğitimi aldım ve ne şanslıyım ki sevdiğim mesleği yapabiliyorum. Ben işini severek yapan biriyim sadece. Göz önünde olmak ve tanınmak bu yaptığımız işin bir sonucu. Yaptığım işler dışında, bilinmesi gereken her şeye ulaşabilseydiniz eğer, bana özel ne kalırdı ki?

* Sizi ilk 2005 yılında “Şöhret” dizisi ile ekranda gördük. 2005’ten bu yana 13 dizi ve 2 tiyatro oyununuz var. 11 yıla 14 yapım sizce iyi bir rakam mı?
- Oyunculuk, skor hesabıyla değerlendirilecek ve anlamlandırılacak bir şey değil bence. Benim yolum bu işlerle kesişmiş ve sonucu buraya varmış. Bunların içinde reyting almadığı için 5-6 bölümde kalkan işler de var. Oyuncu olarak bunu öngörebilmeniz mümkün değil. Bir yerden sonra tamamen şans, kısmet. Ama bugüne kadar 14 ayrı karakter ile yolum kesişmiş. Ben onlara hayat vermeye çalışırken onlar da bana çok şey katmıştır muhakkak.

* Kendinizi kariyerinizin neresinde görüyorsunuz?
- Ben çok meraklıyımdır. Sürekli yeni bir şey öğrenmek, bilmediğim şeyler denemek isterim. Öğrencilik ruhumu kaybetmemeye çalışıyorum. Oyunculuk çok uzun bir yol. Neresinde olduğumu bilmiyorum ama inşallah daha gidilecek çok yol vardır.

SELİN MANTIKLI BİR KARAKTER

* İlk günden bugüne sizi izleyenler aynı zamanda gelişiminize de tanıklık etti...
- “Şöhret” dizisi ve orada canlandırdığım Gülçin karakteri hayatıma girdiğinde 19 yaşında, konservatuvar öğrencisiydim. Şöhret o dönemin çok sevilen işlerinden biriydi. Halen, “Biz seni o zaman sevdik, hâlâ izliyoruz” diyenler oluyor, sağ
olsunlar.

* “Selin’in yerinde olsam asla yapmam” dediğiniz neler var?
- Yok galiba çünkü genelde Selin mantıklı ve makul şeyler yapan bir karakter.

* Dizi dışında neler yapıyorsunuz şu sıralar?
- Haftanın büyük çoğunluğunu dizi çekimi kaplıyor zaten. Kalan zamanı da üniversitedeki dersim ve doktoram dolduruyor şu sıralar.

* Son olarak “Arka Sokaklar” izleyicilerine neler söylemek istersiniz?
- “Arka Sokaklar”ı yalnız bırakmayan, bizimle üzülen, bizimle gülen, inanılmaz bir seyirci kitlemiz var. Ben de bu kocaman ailenin bir parçası olduğum için çok şanslıyım. Bizi izleyen, destek olan herkese teşekkürler.

DİZİLERİ TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUM

* TV izliyor musunuz? Oyuncuların dizi gündemini takip etmesi gerekiyor mu sizce?
- Yapılan işlere bakmaya çalışırım genelde. Çok düzenli bir televizyon izleyicisi olduğum söylenemez. Ama izlemek lazım. Çünkü yaşadığınız ülkede kim ne yapıyor, bilmek faydalı olur.