Abone Ol

Aralarında Hollywood oyuncularının da yer aldığı seks tarikatının lideri suçlu bulundu

New York'ta mahkeme, kendilerini bir danışma grubu gibi tanıtan ancak "seks tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'in kurucusu Keith Raniere'yi suçlu buldu. Raniere'nin müebbet hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.

Seks tarikatı Nxivm'in lideri Raniere suçlu bulundu

New York'ta mahkeme, kendilerini bir danışma grubu gibi tanıtan ancak "seks tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'in kurucusu Keith Raniere'yi suçlu buldu.

Raniere'ye yöneltilen suçlamalar arasında kadınları kurduğu gizli seks tarikatına sokup, köleleştirmek, aç bırakmak, adının baş harflerini vücutlarına damgalamak, tehdit edip cinsel ilişkiye girmek ve çocuk pornosu materyalleri bulundurmak da var.

6 haftadır süren davada jüri Raniere'yi, yöneltilen tüm suçlamalardan suçlu buldu. 58 yaşındaki Raniere kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Bir "efendi ve köle" sisteminin başında olmakla suçlanan Raniere'nin müebbet hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.

1998'de kurulan ve tarikata giren kadınlara yönelik şantaj ve tecavüzler sebebiyle hakkında dava açılan Nxivm'in internet sitesinde, tarikatın kuruluş amacı "insanları güçlendirmek için insani ilkelerin rehberliğinde çalışan bir topluluk" olarak açıklanıyor; "daha iyi bir dünya inşa etmek için ABD, Meksika, Kanada ve Orta Amerika'da 16 binden fazla insanla çalıştıkları" yazıyor.

Binlerce kişinin üyesi olduğu tarikatın lideri olan 58 yaşındaki Raniere, yargılama sürecinde kendisini savcılara "dünyanın en zeki, en ahlaklı kişisi" olarak tanıttı, hatta Einstein ve Gandhi'yle kıyasladı.

Tarikatta Hollywood oyuncuları, zengin ailelerin kızları ve eski bir Meksika cumhurbaşkanının oğlu da var. Bu isimlerden bazıları, davada Raniere'in işlediği suçlar için tanıklık da yaptı.

Dava boyunca tanıkların verdiği ifadeler sayesinde, hem tarikatla hem de Raniere'le ilgili birçok detay ortaya çıktı.