Abone Ol

Annesinin yatak odasından sesler duyunca...

ANTALYA’da komşusu hemşire 21 yaşındaki B.T.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Yasin A., 5 yıl 10 hapse mahkum edildi.

Annesinin yatak odasından sesler duyunca...

Kepez İlçesi Emek Mahallesi’nde özel bir hastanede çalışan hemşire B.T., işe giden annesinin odasından gelen sesi duyunca kontrol etmek istedi. Odanın kapısını açan B.T, karşısında karşı daire oturan komşusu Yasin A.’yı görünce çığlık atmaya başladı. Yasin A., B.T.’nin ağzını eliyle kapatmaya çalıştı B.T. ise sesini duyurmak için evin duvarlarını yumrukladı. Yaşanan arbede sonrasında Yasin A., kaçtı. B.T.’nin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Yasin A. tutuklanırken, hakkında ’cinsel saldırı’ ve ’konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

’YEDEK ANAHTAR YAPTIRMIŞ’

Antalya 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Yasin A. ve şikayetçi B.T. katıldı. Duruşmada ifade veren B.T., annesiyle birlikte yaşadığını belirterek, geçen mayıs ayına kadar da anneannesinin de yanlarında kaldığı kaydetti. Kendisinin aynı zamanda üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden B.T., annesi çalıştığı için anneannesine sanık Yasin A.’nın eşi Nurgül A.’nın baktığını, bu nedenle kendilerine yedek anahtar verdiğini söyledi. Anneannesinin köye dönmesi nedeniyle yedek anahtarı geri aldıklarını kaydeden B.T., "Bu süreçte sanırım sanık anahtarımızın yedeğini yaptırmış. Olay günü annem işe gittikten sonra kapıyı açıp içeriye girmiş diye düşünüyorum. Annemin odasından sesler gelince merak edip baktığımda sanıkla karşılaştım. Bağırdığımda ağzımı kapatıp beni yerlerde sürükledi" dedi. B.T., olay öncesinde de sanığın bakışlarıyla kendisini rahatsız ettiğini iddia etti.

’İYİ NİYET KURBANIYIM’

Suçlamaları reddeden Yasin A. ise kendisinin iyi niyetinin kurbanı olduğunu iddia etti. Komşusuna iyilik etmek isterken bu olayın başına geldiğini ileri süren Yasin A., olay sabahı fırından ekmek almaya gitmek için kapıyı açtığında karşı dairenin kapısının açık olduğunu gördüğünü söyledi. Eşinin de gördüğünü anlatan Yasin A., "İçeri seslendim cevap veren olmadı. Hırsız girdi sandık. Eşime güvenlik gerekçesiyle içeri girip kapımızı kapatmasını söyledim. Ben de komşunun dairesini kontrol etmek için içeri girdim. Hırsız kaçmasın diye kapıyı kapattım. Odaları kontrol etmeye başladım. O sırada gelen B.T. beni görünce çığlık attı. Kendisine cinsel saldırıda bulunmadım, darp da etmedim. Susması için ağzını kapattım. İçeri giriş amacımı anlatmaya çalıştım. Sonra da çıkıp gittim" dedi.

’B.T. BİZE SALDIRDI’

Nurgül A. da kocasının beyanlarının doğru olduğunu belirterek, benzer şekilde ifade verdi. Eşi gözaltına alındıktan sonra B.T.’nin kendilerine saldırıda bulunduğunu da iddia eden Nurgül A., bu konuyla ilgili başka bir mahkemede davalarının sürdüğünü kaydetti.

Sanığın patronu Sıddık A. ise olay günü Yasin A. ile eski sanayinin önünde saat 07:30’da buluşacaklarını ifade ederek, "Olay saat 07:00 sıralarında meydana gelmiş" dedi. Sanığın avukatı Hacer Merve Korkmaz ise sabah patronuyla görüşecek bir insanın, öncesinde komşusunun kızına cinsel saldırıda bulunmasının hayatın akışına aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi.

Sanık savunması ve tanık ifadelerinin ardından yargılamayı tamamlayan mahkeme, Yasin A.’yı cinsel saldırı suçundan 5 yıl 10 ay hapsine karar verdi. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da sanığı 10 ay hapse mahkum eden mahkeme, bu cezayı erteledi. Karar açıklandıktan sonra sanığın eşi Nurgül A., fenalık geçirdi.