Abone Ol

Anneni satıyorum, kız kardeşin varsa onu da getir!

ADANA’da, annesinin sevgilisi olduğunu ileri sürdüğü 53 yaşındaki Yusuf Atan’ı av tüfeğiyle öldürmekle suçlanan 17 yaşındaki Halil U., ’haksız tahrik’ ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yapılarak 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anneni satıyorum, kız kardeşin varsa onu da getir!

Olay 12 Ekim 2013’te, merkez Seyhan İlçesi Mirzaçelebi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Halil U., evlerinin sokağında annesi İlkay H.’nin tanımadığı kişinin otomobiline bindiğini görünce "Anne nereye gidiyorsun?" diye seslendi. Annesi "Sana ne" dedi. "Bu adam kim?" diye sorduğunda, araçtaki Yusuf Atan da "Sana ne lan. Sen kim oluyorsun? Annen benim himayemde. Çalıştırıyorum. Var mı bir diyeceğin. Bacın varsa, bacını da getir, satarım" dedi. Halil U. da evden aldığı av tüfeğiyle önce aracın lastiklerine, sonra da Atan’a ateş etti. Atan kaldırıldığı hastanede öldü. Ayrıca yerden seken saçmanın ayağına isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu 4 yaşındaki R.A. da yaralandı.

Olaydan 3 gün sonra tutuklanan Halil U. hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. ’Haksız tahrik’ hükümlerinden de yararlandırılması istenen Halil U. hakkında ayrıca, annesini tehdit ettiği için 5 yıla kadar, seken saçmayla ayağından yaralanan Suriyeli R.A. için de 1 yıla kadar hapis talep edildi.

"PİŞMANIM"

Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Halil U., ’kasten öldürme’ suçunu kabul etmedi. Babasının 2000 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu öldüğünü, annesinin de babasından sonra 2 kez evlenip boşandığını anlatan Halil U. ifadesinde şunları söyledi:

"Annemin 2’nci eşi bana kötü davranıyordu. Annem, ondan olan çocuğuyla birlikte beni anneanneme verdi. Derslerim kötü olduğu için anneannemle de sürekli tartışıyorduk. Bir süre parklarda kaldım. Halam beni alarak iş öğrenmem için İstanbul’daki akrabaların yanına gönderdi. Sonra da annemin para karşılığı fuhuş yaptığını duydum. Kendisini internetteki sosyal paylaşım sitesinden tehdit ederek korkutmak istedim. Öldürme amacıyla ateş etmedim. Öldürmek isteseydim. Yere değil, araç içerisine sıkardım. Ayrıca 5 fişekten sadece 2’si sıktım. Hiçbir şeyi isteyerek yapmadım. Pişmanlık duyuyorum. Keşke bayram iznine bile gelmesiydim. Pişmanım."

ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Ölenin oğlu Ahmet Atan ile olayda ayağından yaralanan Suriye uyruklu R.A.’nın babası Khalil A. da sanıktan şikayetçi olmadı. Duruşmalara katılmayan sanığın annesi İlkay H., Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadesinde oğlundan şikayetçi olduğunu belirterek. "Yusuf Atan ile 1.5 yıl önce tanıştım. Aramızda yakınlaşma oldu. Olay günü de Yusuf’la dışarı çıkacaktık. Ben araca binip çantamdaki cüzdanımı kontrol etmek isterken silah sesi duydum. Ayrıca oğlum bir ay önce de beni ’Ayaklarına sıkacağım. Seni yaşatmayacağım’ diye tehdit etmişti"dedi.

KENDİNİ SAVUNMUŞ

Sanığın avukatı Yelda Yurt da esasa ilişkin savunmasında şöyle dedi;

"Müvekkil annesinin haysiyetsiz yaşam sürmesi ve bu konuda mahallede dedikoduların yapılması sebebiyle rahatsızlık duymuştur. Olay günü de annesini maktulün arabasına bindiğini görünce tepki göstermiş, maktul de ağır hakaretlerde bulunmuş. Maktulün elini beline attığını görünce de kendini korumak amacıyla rastgele ateş etmiştir. Maktulün yapmış olduğu hakaretlerin yanı sıra annesinin internetteki sosyal paylaşım sitesindeki hakaretlerinin de dikkate alınarak tahrik hükümlerinin azami oranda uygulanmasını talep ediyoruz."

Mahkeme heyeti, sanık Halil U. ’kasten öldürme’ suçundan ’haksız tahrik’ ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.