Abone Ol

Ankara'daki Fırtınada 2 Kişi Kayboldu!

ABB: "Yağışlar nedeniyle 1277 araç 3138 personelimiz teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir."

Ankara'daki Fırtınada 2 Kişi Kayboldu!

Başkent Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde aniden şiddetli şekilde bastıran sağanak yağış, tüm şehri etkisi altına aldı. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar da görüş mesafesini büyük oranda azalttı.

Başkent Ankara'da saat 14.30'da aniden başlayan sağanak yağış, şehrin birçok yerinde etkili oldu. Hızlı başlayan hava muhalefeti nedeniyle yollarda su seviyesi yükseldi. Yağmur ve şiddetli rüzgar görüş mesafesini büyük oranda etkilediği için araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücüler ise hem görüş mesafesinin kapanması hem yollardaki su yüksekliği nedeniyle araçlarını yol kenarına çekti. Özellikle alt geçitler ve eğimli yollar nehre döndü. 

Çankaya Kuğulu altgeçidinde bir araç, yarı yarıya su altında kaldı. Aracını bırakmak istemeyen sürücüyü, olay yerindeki belediye ekipleri ikna etti. Dikmen'e gitmeye çalışan sürücü, aracıyla birlikte kurtarılmak istedi. Belediye ekipleri ise aracın hızla çekileceğini söyledi. Sürücü, belediye aracına bindirildi. Bu sırada alt geçit girişindeki araçlar da geri ilerlemek isteyince trafik sıkıştı. Tünel içinde kalan araçların, trafik polislerince kontrollü şekilrde dışarı çıkarıldı. Belediyenin hızlı çalışmaları ve sağanak yağışın etkisini kaybetmesiyle trafik normal seyrine döndü. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de konuyla ilgili yaptığı açıklamada yağışların akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini ve tüm birimleri ile teyakkuzda olduğunu açıkladı. ABB’nin sosyal medya hesabından "Bugün Ankara'da başlayan ve merkeze yönelen sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. ABB tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın da yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" mesajı paylaşıldı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, saat 15.14'te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da yağışlı hava etkili oluyor. Şu ana kadar metrekareye 20 kilogram yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. AFAD Başkanlık’ta gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama:
Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşıma göre yoğun yağış ve fırtınanın etkili olduğu Ankara'da 2 vatandaşın kayıp ihbarı alındığı bildirildi. Ankara Spor Salonu'nda yarın düzenlenecek etkinliğin de iptal edildiği açıklanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün kent genelinde yaşanan fırtına ve yoğun yağış nedeniyle şu ana kadar 2 vatandaşımızın kayıp ihbarının yanı sıra 985 su baskını, 188 mahsur kalma, 106 hasar, 148 ağaç devrilmesi, 125 çatı uçması ve 130 araç zararı olmak üzere toplam 1684 ihbar ulaştı.

Yağışlar nedeniyle 1277 araç 3138 personelimiz teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Yarın Ankara Spor Salonu'nda düzenleyeceğimiz etkinlik iptal edilmiştir.

Mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Mansur Yavaş'tan açıklama:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün öğle saatlerinde Ankara’da etkisini gösteren fırtına ve sağanak yağış sonrası açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından video yayınlayan Yavaş, salı gününe kadar devam etmesi beklenen yağışlar konusunda Ankaralıları uyardı. Yavaş, şunları söyledi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün yaptığı ‘turuncu uyarı’ sonucunda Ankara merkeze fırtına şeklinde yönelen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Ankara Belediyemize şu ana kadar ev, iş yeri ve caddelerde yaklaşıl 300 bölgede su bakını, 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı ulaşmış; 35 vatandaşımız ise kurtarılmıştır.

Ekiplerimiz ihbar bölgelerine derhâl sevk edilmiştir. Kahramankazan, Ayaş’tan Mamak Gölbaşı’na kadar genel olarak yağışlar Ankara’nın her tarafında hüküm sürmüş şu anda yavaş yavaş ayrılmak durumundadır. Tüm birimlerimizden 1277 araç, 3138 personelimiz hala alanda çalışmaktadır.

Mağduriyetin giderilmesi için 153 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz. Salı gününe kadar bu yağışlar devam edecektir. Ve ekiplerimizin hepsi hazır durumda bekleyecektir. Ben de Ankaralı hemşehrilerimin, bu durumu nazara alarak, salı gününe kadar devam edecek yağışlardan dolayı kendi ölçülerinde tedbirlerini almalarını özellikle rica ediyorum. Ankara’mıza geçmiş olsun. Çok şükür şu ana kadar bize bildirilen bir can kaybı bulunmamaktadır.”