Abone Ol

Anadoluya Çıkan AKP Yöneticisi Şokta: En Düşük Seviyeyi Gördük

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında AKP'li isimlerle yaptığı görüşmelere yer verdi. AKP'nin etkin ismi, “Bugüne kadar gördüğümüzün en düşük seviyesini gördük. Düşüşün en yükseğini yaşadık. Ama geçmişte de benzer durumlar yaşadık, sandığa yaklaştıkça oylarımız artar…” dedi

AKP Yöneticisi Şokta: En Düşük Seviyeyi Gördük

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında AKP'li isimlerle yaptığı görüşmelere yer verdi. 

Sarıkaya'nın aktardığına göre AKP'nin Anadolu yollarında olan, 65 il gezen etkin bir ismi “Bugüne kadar gördüğümüzün en düşük seviyesini gördük. Düşüşün en yükseğini yaşadık. Ama geçmişte de benzer durumlar yaşadık, sandığa yaklaştıkça oylarımız artar…” dedi

"Bu öngörüde bulunmasının nedenini de gittiği illerde caddede gezerken seçmenin gelip kulağına, 'Çok çalışın partiye ve Reis'e (Erdoğan) aman sahip çıkın…' demesine bağlıyor" diyen Sarıkaya, "düşüşün en yüksek seviyesi, sözünü, 3 AKP'li yöneticiden de duyduğunu aktardı.

Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Nitekim AK Parti adına kamuoyu araştırmaları yapan GENAR Başkanı İhsan Aktaş da dün benzer bir yaklaşımda bulundu, yeniden yükselişe geçme eğiliminden söz etti. Dikkat çektikleri nokta ise AK Parti’de düşüş olmasına karşın, seçmen yöneliminin aynı havuzda kalması, MHP ve BBP’ye yönelmesi. Yani büyük bir kopuşun muhalefet lehine yaşanmaması…Muhafazakar seçmen davranışlarında bunun görülmesi aslında normaldir.

Ayrıca muhafazakar seçmen her ne olursa olsun, liberal ve sol seçmen gibi tepkisini içinde daha fazla koruma yetisini gösterir. Koptuğu zaman ise geçmişte ANAP ve DYP örneklerinde de gördüğümüz gibi erozyon davranışı sergiler."