Abone Ol

Amuse bouche nedir? MasterChef Amuse bouche nasıl yapılır?

MasterChef'te adı geçen Amuse bouche merak konusu oldu. Her gün farklı yiyeceklerin hazırlandığı MasterChef'te bu akşam dokunulmazlık oyununda Amuse bouche hazırlandı. Peki Amuse bouche nedir?

Amuse bouche nedir? MasterChef Amuse bouche nasıl yapılır?

Fransızca kökenli olan Amuse bouche’un ne olduğu merak edildi. Özellikle MasterChef yarışmasında karşımıza çıkan Amuse bouche anlamı araştırıldı. İşte Amuse bouche hakkındaki bilgiler…

AMUSE-BOUCHE NEDİR?

Amuse-bouche Fransızca kökenli bir kelimedir. Amuse-Bouche anlamı Türkçe'de “Ağız Eğlenceliği” ya da “Damak Hoşluğu” diye çevrilebilir. Çoğunlukla kaşık üzerinde sunulan ve şefin estetik yaratıcılığını konukların ve ana yemeğin önüne geçmeden ortaya koymasını sağlayan bir çeşit aperatiftir.

Müşterilere yemek servisinden önce sunulan ve şefin ikramı olan bu atıştırmalıklar tat alma tomurcuklarını ana yemekten önce harekete geçirir böylece “ağız eğlenceliği” ile gerçek yemek deneyimine hazırlık yapılmış olur.

Bir şefin yeteneklerini ve ideallerini küçük ısırıklara dönüştürmesi olarak da tanımlayabileceğimiz “Amuse-bouche” tamamen müessesenin ikramı olarak sunulur ve menüde bulunmaz. Ana yemek siparişi alındıktan hemen sonra servis edilmesi uygun düşer.

Çoğunlukla bir kaşığın üstünde servis edilir ve genellikle uzakdoğu usülü çorba kaşıkları “Amuse-bouche” sunumları için tercih sebebidir.