Abone Ol

Altaylı'nın büyük acısı! ''Babamı kaybettim, Ne diyebilirim ki''

Gazete Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, önceki gün hayatını kaybeden babası Talat Altaylı'yı toprağa vermenin acısını yaşıyor.

Altaylı'nın büyük acısı! ''Babamı kaybettim, Ne diyebilirim ki''

Teşvikiye Camii'deki törende Fatih Altaylı ve ailesi taziyeleri kabul etti. Talat Altaylı'nın 50 yıldır hayatı paylaştığı eşi Seven Altaylı, küçük torunlarına sarılarak güçlü durmaya çalışıyordu. Fatih Altaylı ve eşi Hande Altaylı ile kızları Zeynep, Fatih Altaylı'nın erkek kardeşi Burak Altaylı ve eşi Ebru Altaylı, Talay Altaylı'nın kardeşi Turgut Altaylı ve eşi Neyire Altaylı, bu acı günde onları yalnız bırakmayanlara tek tek teşekkür etti.

Zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan Fatih Altaylı ise acısını ifade etmekte zorlandı. Dudaklarından "Babamı kaybettim. Çok acı bir şey... Ne diyebilirim ki!" sözleri döküldü yalnızca...

    

Spor, siyaset ve medya camiası yanındaydı
Siyaset, iş, sanat ve medya camiasından pek çok isim bu acı gününde Fatih Altaylı'yı yalnız bırakmadı. Devlet Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türkiye Değişim Hareketi lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve DSP Genel Başkanı Masum Türker cenazeye katıldılar. Galasaray camiasının yanısıra meslektaşları ve işadamları da Altaylı'nın en acı gününde yanındaydı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Galatasaray'ın eski yöneticileri Abdurrahim Albayrak ve Ergun Gürsoy, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Danışmanı Yiğit Şardan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Spor Kulübü Başkan adayı Murat Aksu, Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken, işadamları Ali Koç, Tuncay Özilhan, Tanıl Küçük, Sadettin Saran, Cem Hakko, Ceylan Pirinçioğlu, Halis Toprak, Umut Oran, Turgut Yılmaz da törendeydi. Sanat ve edebiyat camiasından Yaşar Kemal, Korhan Abay, Hülya Avşar, Mahsun Kırmızıgül, medya dünyasından Umur Talu, Bekir Coşkun, Hıncal Uluç, Faruk Bayhan, İsmail Küçükkaya, Uğur Cebeci, İlber Ortaylı gibi pek çok meslektaşı Altaylı'nın acısını paylaştılar.

     

Torunlar dedeleri için ağladı
Cenaze namazında konuşan cami imamı "İnsanlara takdim edilen hayat ne kadar uzun olursa olsun bu sınırlıdır. Kuran-ı Kerim'de bu hayatın geçici olduğu ifade edilmektir" diyerek son yolculuğunda merhum Talat Altaylı için şahedet ve helallik istedi. Cemaatin üç kere "Helal olsun" sözlerinin ardından Talat Altaylı'nın tabutu çocukları tarafından omuzlara alındı. Fatih Altaylı, cenaze aracına bineceği sırada dedesi için gözyaşı döken kızı Zeynep ve yeğeni Eren'i teselli ederken, o da göz yaşlarına boğuldu. Son yolculuğuna uğurlanmak üzere yola çıkan konvoy Zincirlikuyu mezarlığına ulaştığında Talat Altaylı'nın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

Altaylı'lı yetiştiren babasından Allah razı olsun
Cenaze törenine, vahşi bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un anne ve babasının gelmesi ise dikkat çekti. "Acıyı telaffuz etmek çok zor. Fatih Altaylı'nın en acı günü bugün" diyen Süreyya Karabulut, şunları söyledi: "Bizim davamızı Fatih Bey sahiplendi. Bizi, hayatımızı kurtardı. Çok zor bir süreç yaşamıştık. Böyle bir evlat yetiştirdiği için babasından Allah razı olsun. Fatih Altaylı güçlü kalemi ve yorumuyla her zaman mağdurun yanındadır. Bu ülkenin onun gibi kalemi kuvvetli yazarlara ihtiyacı var. Aile olarak bugün yanında olmamız gerekir diye düşündük ve geldik. İnanıyorum ki Türk toplumu da onu bağrına basacaktır. Fatih Altaylı gibi bir isim kolay yetişmiyor. Onu yetiştiren cefakar babayı şükranla anıyorum."

Habertürk