Abone Ol

Alparslan Türkeş müzesinin açılışını ailesi sosyal medyadan öğrendi

Kıbrıs'ta yaptırılan Alparslan Türkeş müzesinin açılışına Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş ve çocukları Ahmet Kutalmış Türkeş ve Ayyüce Türkeş davet edilmedi. Eşi Seval Türkeş, "Eşyalarını bile ben elimle verdim. Bu törelerimize de aykırı, çok ayıp" dedi.

Türkeş müzesinin açılışını ailesi sosyal medyadan öğrendi

TürkiyeGündemi Özel Haber- MİLLİYETÇİ Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’in, doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı Lefkoşa’daki evi müze haline getirildi.Müzenin açılışı bugün 11.30'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve oğlu AKP Ankara milletvekili oğluTuğrul Türkeş tarafından yapıldı.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş müzenin açılışını sosyal medyadan öğrendiklerini belirterek bu açılışta bulunamadıkları için isyan etti : Türkeş TürkiyeGündemi.com'a şunları söyledi.

" Cumhurbaşkanımızın hassasiyetı ve talimatıyla, ailenin desteği sonucu TİKA tarafından Alparslan Türkeş in Kıbrıs'ta doğduğu ev müze haline getirilmiştir. Ancak açılışa ailece, Seval Türkeş,Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş davet edilmemiş bulunuyoruz. Bu durum geleneklerimize ve inancımıza aykırıdır ve çok üzücüdür. Konuyu Alparslan Türkeş'i sevenlerin ve Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."