Abone Ol

Alman gazeteden Erdoğan'a hakaret karikatürü

Alman Der Tagespiegel gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın skandal bir karikatürünü kapak yaptı.

Alman gazeteden Erdoğan'a hakaret karikatürü

Oda TV'den Ali Yıldırım'ın haberine göre, Almanya'nın etkili gazetelerinden olan ve Türk siyasi gündemini çok yakından izleyen Der Tagespiegel, yılbaşı sayısında Ankara’ya ağır hakaret içeren bir mesaj gönderdi.

Alman basını içindeki yerini uzun süredir koruyan gazete, bu kez karikatürle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Der Tagesspiegel, 2017'deki son sayısının kapağında dünya liderlerini çizerken Erdoğan’ı köpek olarak resmetti.

Alman siyasi karikatür dünyasının önde gelen isimlerinden Klaus Stuttman, yılın kadrosu başlığı altında dünya ve Alman siyasetinin 2017’deki önde gelen şahsiyetlerini ti'ye aldı.

Ancak çizdikleri arasında en saldırgan karakteri Recep Tayyip Erdoğan için kullandı.

Basının içine yapan bir köpek biçiminde çizdiği Erdoğan’ın dışında başka bir şahsiyet için bu tür bir çizgiyle salvoya yer vermeyen Stuttmann’ın, gazetenin birinci sayfasında yer verdiği bu karikatürüyle Erdoğan ve avukatlarının şimşeklerini üzerine çekeceğine ve hem kendisine hem de gazetesine dava açılacağına siyasal çevrelerde kesin gözüyle bakılıyor.

İşte o kapak:

Alman gazeteden Erdoğan'a hakaret karikatürü - Resim: 1

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ

Öte yandan, bu karikatürün hemen ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Almanya ile ilişkileri düzeltme çağrısı içeren söyleşisinin ajanslara düşmesi dikkat çekti.

“İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini” isteyen Çavuşoğlu, Alman Basın Ajansı DPA’ya yaptığı ve yeni yılın ilk gününde servis edilen açıklamalarında “Almanya’nın Türkiye’yi tehdit etmesi halinde”, Türkiye’nin de kendisini korumak için tepki göstereceği uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu’nun bu açıklamaları Der Tagesspiegel’deki karikatürü görmeden önce yaptığı sanılıyor. odatv