Abone Ol

Ali Babacan'ın halası Yahudi mi, Fehmi Koru'yla ilişkisi ne?

Gazeteci Roni Margulies, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın akrabalık ilişkilerini irdelediği yazısında, Babacan'ın halasının yahudi olduğu ve Bülbülderesi yahudiler mezarlığına defnedildiği ile ilgili bilgiler paylaştı.

Ali Babacan'ın halası Yahudi mi, Fehmi Koru'yla ilişkisi ne?

Ali Babacan'ın Halası Yahudi miydi sorusu gazeteci Roni Margulies'in köşe yazısıyla birlikte internette en çok aratılan sorulardan oldu. Margulies, kaleme aldığı köşe yazısında; 'Fehmi Koru'nun Kardeşi Ali Naci Koru'nun eşi Canan Koru, Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile kardeş Çocukları.

Fehmi Koru'nun karısı, Ali Babacan'ın halası olur. Ali Babacan'ın halası, Yahudilerin mezarlığı, Bülbülderesi mezarlığına defnedilmiştir' ifadelerine yer verdi. Peki DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın halası yahudi miydi? İşte detaylar...

ALİ BABACAN'IN HALASI YAHUDİ MİYDİ?

Gazeteci Roni Margulies, sosyal medyada DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ilgili iddiaları köşe yazısına taşıyarak aslında Ali Babacan'ın halasının yahudi olduğunu ve gazeteci Fehmi Koru'nun eşi olduğu iddialarını gündeme getirdi.


ALİ BABACAN'IN HALASI KİMDİR?

Margulies, köşe yazısının devamında şunları dile getirdi: “Bir dostum sosyal medya ürünü bir mesajı iletti. Orada Abdullah Gül, eşi, Ali Babacan, ben ve kardeşim Naci Koru ile eşi arasında gerçeklerin çarpıtıldığı akrabalık ilişkileri kuruluyor (Naci’nin eşi Hayrünnisa Gül ile kardeş çocuğu değil) ve Ankara İlahiyat Fakültesi’nde en eski (1970’li yıllar) başörtüsü mücadelesini vermiş bir hanımefendi (Ali Babacan’ın halası, ama benim eşim değil ve halen sağ) sanki gayr-ı müslim biriymiş gibi yansıtılıyor.”

Gerçekten de, Babacan’ın halası olan Hatice Hanım 1968’de Ankara’da okurken başını örtüp derslere girmeye başlayan ilk öğrenciymiş. Üniversite yönetimi derslere girmesine izin verilmeyeceğini açıklamış.

Babacan direnmiş, erkek öğrencilerle boykota başlamış. Dekanlık, 11 Nisan 1968’de Babacan’ın okulla ilişkisini kesmiş. Hatice Hanım enteresan bir Yahudiymiş yani! Ama ilgimi çekti, tek bir kişi bile (Fehmi Koru dahil) “Yahudiyse Yahudi, sana ne, suç mudur Yahudi olmak?” diyememiş.