Abone Ol

Ali Babacan'dan Erdoğan'a gönderme: Gençlerimiz dislike attı diye...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin genel merkezinin dijital açılışında yaptığı açıklamada "Gençlerimiz dislike attı diye teknolojiyi karşısına alan bir zihniyet var" ifadelerini kullandı...

Babacan'dan Erdoğan'a gönderme: Gençlerimiz dislike attı diye...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, korona virüs salgını nedeniyle genel merkezinin açılışını dijital ortamda gerçekleştirdi.

Babacan yaşanan sanayi devriminin ardından dünyanın dijital bir devrim dönemine girdiğini kaydederek "Dijital devrim ve beraberindeki teknoloji ekonomide katma değerin nerede nasıl oluştuğunu ve bu katma değerin nerede nasıl dağıtıldığını köklü bir şekilde değiştiriyor" dedi.

19 MAYIS'TA 19 TAAHHÜT

Babacan, DEVA Partisi olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ün ilerlemeye yaptığı vurguya ithafen 19 taahhüt açıkladıklarını ifade ederek "Türkiye'nin kendi özgün dijital dönüşün önceliklerinin ne olması gerektiğini kamuoyu ile paylaştık. Bu paylaştığımız 19 taahhüt ülke genelinde çok geniş yankı uyandırdı. Dijital dönüşüm ve teknoloji konusunda ne yapacağımız konusunda çok detaylı bir planımız uygulamaya hazır" dedi.

"GENÇLERİMİZ DİSLİKE ATTI DİYE..."

Babacan daha sonra vurgulamak istediği bir konunun daha olduğunu belirterek "Ancak vurgulamak istediğim bir konu var. Teknoloji geliştirmenin ön şartı gençlerimize özgür bir ortam sağlamaktır. Yaratıcılık ancak özgür ortamlarda gelişir. Özgür zihinlerin bir arada çalışacakları bir ekosistem oluşturmak şarttır. Ülkemizdeyse şu anda teknolojiye karşı sansürlerle, kısıtlamalarla ve yasaklarla yaklaşan bir siyasi yönetim var. Gençlerimiz dislike attı diye teknolojiyi karşısına alan bir zihniyet var. Artık yaşlanmış olan siyaset, dijital devrim içerisinde doğmuş olan gençlere parmak sallamaktadır. Sonuçta karşılaşılan tablo ise maalesef hızla artan genç işsizlik" ifadelerini kullandı.