Abone Ol

Alevi mahallesinde çekilen sembol fotoğraftaki kadın: Üşüyordum

Malatya’da evlerin işaretlendiği Alevi mahallesinde çekilen fotoğrafıyla gündeme gelen kadın, Habertürk’ten Ferdi Dudu’ya konuştu, üÜşümüştüm, o yüzde öyle çıkmış” dedi.

Alevi mahallesinde çekilen sembol fotoğraftaki kadın: Üşüyordum

Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırmızı boyayla 22 Kasım’da işaretlenmişti. Mahallede Aleviler yoğun yaşadığı için olay tedirginliğe neden olmuştu. İşareti yapan ya da yapanlar halen yakalanamadı.

Mahallede çekilen ve sosyal medyada viral olan fotoğrafta, 58 yaşındaki Yüksek Kalı isimli kadının tedirgin yüz ifadesi görülebiliyordu.

Üşümüştüm

Habertürk’ten Ferdi Dudu’ya konuşan Kalı, fotoğrafı “Fotoğrafın altına ‘Korkudan böyle yapıyor’ yazılmış ama ben o an üşümüştüm. Fotoğraf o yüzden öyle çıkmış” sözleriyle anlattı.

Aynı mahallede 40 yıldır yaşayan Kalı, evlerin işaretlenmesinden saat 08.30’da yeğeninin haber vermesi sonrası haberdar olduğunu ifade etti.

Kalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzerime bir şey almadan çıktım, üst mahalleden alt mahalleye gittim. 13 evin kapısının işaretlenmiş olduğunu gördüm. Sonra polisi çağırdık. Milletvekilleri, belediye başkanları geldi. ‘Korkmayın’ dediler. Biz daha önce bu olayları 12 Eylül’de yaşadık. Korkuyoruz. Dükkânlar, işyerleri yakıldı. Onun için biraz tedirgin olduk. Burayı herkes biliyor ki Alevi mahallesi, belirli yerler işaretlenmiş. Neden işaret konulsun? İnsan korkuyor. Faili bulunsa rahatlayacağız. Yabancı birisi geldiği zaman şüpheleniyoruz, siz geldiğinizde de şüphelendik. Çok şükür toparlandık. Polis gece gündüz üç gündür geziyor. Biz her dışarı çıktığımızda polis arabasını görüyoruz.”