Abone Ol

Nazif Albayrak’ın 360 milyona kiraladığı arazi, 21 milyon TL'ye Torunlar'a satıldı

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve TOKİ yetkililerinin, Torunlar’ın adını gizleyerek vatandaşlarla pazarlık yapıp, bu araziyi düşük bedelle Torunlar’a kazandırdığı haberlerinin ardından bir yeni iddia daha gündeme geldi.

Albayrak’ın 360 milyona kiraladığı arazi, 21 milyona Torunlar'a satıldı

TOKİ'nin mülkiyeti Milli Emlak'a ait olan 90 dönümlük bir araziyi konut yapma amacıyla alarak Torunlar'a 'düşük' bedelle devrettiği belirtildi. Bu araziye Mall of İstanbul projesini yapan Torunlar'ın yaptığı onlarca dükkânın fiyatı bu bedelden çok daha yüksek.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, 1996 yılında yıkılan Trakya Otogarı'nın arkasındaki garaja sahip olan dönemim İl Genel Meclisi üyesi Nazif Albayrak, bu garajı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Abi, garajı yık git, başka bir yer bul. Ben seni mağdur etmeyeceğim”  sözü karşılığında Milli Emlak'tan gösterilen yeri aldı.

90 dönümlük bu araziyi on yıllığına kiralayan Albayrak'a verilen sözlerin tutulmadı,  bu araziye yalnızca 250-300 metrekarelik bir imar izni verildi. Ardından TOKİ, Milli Emlak’a ait bu araziyi konut yapmak amacıyla aldı. Albayrak, peşin ödediği iki yıllık kirasını geri alamadı. Albayrak'a 360 milyona kiralanan arazi Torunlar'a ise 21 milyona satıldı.

Söz konusu haberde Torunlar'ın bir yandan belediye, bir yandan TOKİ’nin özel katkısı ve yol göstericiliği ile hem şahıslara hem de kamuya ait araziye “bedava” denilecek bedellere sahip olduğu belirtilirken, açıklamada bulunan Nazif Albayrak, “Devlette güvenip kiraladığım yeri devlet benden gasp edip başka bir özel mülkiyete, bir dükkân parasına 90 dönümlük araziyi peşkeş çekti. Ben ise yatırdığım iki yıllık kira bedelini bile alamadım” diye konuştu.