Abone Ol

Akşener'den İyi Parti kurmaylarına ilginç yanıt: Masanın jandarması mı olayım?

Altılı Masanın adayı kim olacak tartışması sürerken İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı itirazı konuşulmaya devam ederken, Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'den çok tartışılacak bir iddia geldi. tv100'de Gün Ortası programında Oğuz Haksever'e konuşan Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e 'Masada kazanacak aday vurgusunu yükseltelim' çıkışı yapanlara karşı Akşener'in "jandarma mı olmamı istiyorsunuz?" cevabını verdiği iddia edildi.

Akşener'den İyi Parti kurmaylarına ilginç yanıt: Masanın jandarması mı olayım?

Altılı Masa'nın adayı kim olacak tartışması devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma ihtimali üzerindeki tartışmalar da sürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti cephesinden tepkiler geliyor.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı çıkışlar sonrası bugün de tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in "Ankara'da Neler Oluyor?" programına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Meral Akşener'e seslenmiş ve "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var." ifadesini kullanmıştı.

Bu programdan hemen sonra yine tv100'de Gün Ortası programında Oğuz Haksever'e konuşan Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e 'Masada kazanacak aday vurgusunu yükseltelim' çıkışı yapanlara Akşener'in karşı "jandarma mı olmamı istiyorsunuz?" cevabını verdiği iddia edildi.

Erkin, bununla ilgili olarak programda "İYİ Parti'nin en son yapılan Genel İdare Kurulu'nda özellikle sayın başkan, masada kazanacak aday vurgusunu daha da yükseltelim. Sizin adaylığınız konusunda başkanlığınız konusunda bir hareket yapalım diyenlere karşı Meral Akşener'in şu cümleyi kurduğu idida ediliyor. Siz masada yani benim jandarma mı olmamı istiyorsunuz? O zaman biz de masada jandarma olalım tarzında cümleler kurduğu konuşuluyor. Ocak ayınan sonuna kadar bu el enseler devam edecek. Pazarlıklar yapılacak, tartışmalar sürecek." ifadelerini kullandı.