Abone Ol

Akşener, Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası konuştu: Birlikte kazanacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün akşam görüşen İYİ Parti lideri Meral Akşener, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verdiği destek ile ilgili "Benim gidişim orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana” dedi.

Akşener, Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası konuştu: Birlikte kazanacağız

CHP ile İYİ Parti arasında bir süredir cumhurbaşkanı adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki siyasi yasak kararı üzerine gerilim olduğu konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, tartışmanın devam ettiği sırada dün akşam Ankara'da bir araya geldi. Baş başa yapılan görüşme sonrası ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA
Görüşmenin ardından gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Akşener, görüşmede Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi.

 

Yetkin Report’ta yer alanlara göre, “İmamoğlu’nun kellesi giderken tartışmanın Meral Akşener’in rol çalmasına nasıl evrildiğini anlayamıyorum, şaşırdım kaldım” diye konuşan İYİ Parti lideri; “Bu bütün muhalifler açısından bir mihenk taşıdır. Çünkü İstanbul Belediyesine kayyım atanması yolunda bir adım atıldı. Terör soruşturması bunun parçasıdır. Diğer belediyelere de sıçrayabileceğine dair bilgi ve değerlendirmem var. Benim gidişim orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana” diye konuştu.

Akşener’in devamında “Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz” dediği aktarıldı.