Abone Ol

Akşener: İktidar ve Muhalefetle İmkanlarımızı Birleştirmek Zorundayız

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangında 7 kişinin hayatını kaybettiği Manavgat’ta orman yangını çıkaranların terör örgütü üyeliğiyle yargılanması için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Akşener: İktidar ve Muhalefetle İmkanlarımızı Birleştirmek Zorundayız

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangında 7 kişinin hayatını kaybettiği Manavgat’ta orman yangını çıkaranların terör örgütü üyeliğiyle yargılanması için kanun teklifi vereceklerini açıkladı. Akşener, Manavgat için yeni bir afet tanımı yapılabileceğini de söyleyerek, “Doğal afet değil genel afet diye bir tarif var. Burada 22 mahalle gitmiş, köyler, hayvanlar, seralar gitmiş. 5 ilçemizde yangın var. Burada kayıpların giderilmesi için tariflendirilmelidir” dedi. Akşener, helikopter yetersiz kaldığı için yangına uçakla müdahale edilmesini istedi. Yanan yerlere bina yapılmaması için uyaran Akşener aksi takdirde 2023 seçimlerinde "oraya el uzatanlarla hesaplaşacaklarını" söyledi. Akşener, "27 mahalle tamamen yandı, yıkıldı; dolayısıyla ülkeyi yönetenler de muhalefet partileri de imkânlarımızı birleştirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangında 7 kişinin hayatını kaybettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Afet Koordinasyon Merkezi’ne gitti. Akşener burada yangındaki kayıplar ve son durum hakkında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile alanda çalışma yapan itfaiye ekiplerinden bilgi aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Akşener’e Manavgat’a geldiği için teşekkür etti.