Abone Ol

Akşener: Çocuğumun, torunumun eşcinsel olmasını istemem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ TV'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı. Meral Akşener, iktidardan gelen İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik eleştirilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener: Çocuğumun, torunumun eşcinsel olmasını istemem

Aile yapısını tahrip ettiği gerekçesiyle eleştirilen İstanbul Sözleşmesi tartışmaları yeniden alevlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün yaptığı açıklamada, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır." demişti.

Konuya ilişkin tartışmalara katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ TV'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

"Türkiye'nin İstanbul sözleşmesi'nden çekilmesini doğru bulmuyorum"

Akşener, "Ben çocuğumun, torunumun eşcinsel olmasını istemem ama bir vatandaşın tercih ettiği için dövülmesine karşıyım. Kadına şiddetle ilgili ilk genelgeyi yazan kişiyim ben. O dönemin polisleri aile terapisti gibi aileleri barıştırmaya çalışırdı. Ben polislerin olaya müdahil olmadan hastane ve mahkemeye sevk etmesini istedim. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini doğru bulmuyorum. Metnin tamamını okumuş biri olarak söylüyorum bunu" dedi.

"Benim torunuma da çok çirkin şeyler yazıldı"

Albayrak ailesi için yapılan çirkin saldırıya değinen Akşener, "Esra Albayrak’a yapılan ne kadar çirkinse bizlere yapılan da o kadar çirkindir. Benim torunuma da çok çirkin şeyler yazıldı. Emniyetimizin Sayın Soylu’nun başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı döneminde çok iyi olduğu belirtilen arkadaşın çalıştığı emniyet bir IP numarasını bulamadı." dedi.

"Erdoğan ders çıkarmalı"

Erdoğan'ı bu olaydan ders çıkarmaya çağıran Akşener, "Kendi trol ordularının ahlaksızlıklarını da lanet etmeli" diye konuştu.

Madımak eleştirilerine yanıt

Madımak katliamıyla ilgili önergeyi reddettiği eleştirilerine Akşener,  "Madımak da Başbağlar da katliamdır. Sadece Madımak için önerge verildi. Önümüzdeki hafta her ikisi için önerge vereceğiz." diye yanıt verdi.

Sonbaharda erken seçim iddiası

"Ekim, kasım gibi erken seçimin olacağını düşünüyorum. Ama Erdoğan’ın kararına bağlı" diyen Akşener, konuşmasına şöyle devam etti: "Cumhur İttifakı ile çalışmak olmaz. Parlamenter sistemi söyleyen genel başkan olarak benim. Vatandaşta bunu görmüştüm. “Uçacaktık” diyerek bu sistemi getirenlerin iki senede ülkeyi getirdiği hal ortada. Bugün itibariyle 61.4 e çıktı vatandaşın parlamenter sisteme desteği."

Yeni partilerle ittifak olacak mı?

Yeni partilerle ittifak olup olmayacağıyla ilgili soruya da Akşener, "Rahmetli Demirel’in bir sözü var. Doğmamış çocuğa don biçilmez diye. Yeni kurulan partiler için söylüyorum. Bir bütünlükte seçime gidilmesi gerek. Böyle baktığınızda Sayın Erdoğan seçilemeyecek gibi görünüyor" yanıtını verdi.

Pandemi sonrası tsunami iddiası

Pandemiden sonra bir tsunami geldiğini savunan Akşener, "Bazıları reddediyor ama orta sınıf kayboluyor ülkede. Asgari ücretli iş bulup çalışabilen şu anda durumu daha iyi." dedi.

"Ayasofya'yı açacağım diye yola çıktıysam açarım"

Ayasofya tartışmaların değinen Akşener, "Ayasofya'yı açacağım diye yola çıktıysam açarım. Erdoğan sürekli kutuplaştıracak adımlar atar. Bu ülkede Ayasofya'yı açmaya kalkışan cumhurbaşkanına sanıyorum karşı çıkan kimse yok." ifadelerini kullandı.