Abone Ol

Akşener meydan okudu: Ben Başbakan olacağım!

MHP Genel Başkan Adaylığını açıklayan Meral Akşener FOX TV canlı yayında Fatih Portakal'ın sorularını yanıtladı.

Akşener meydan okudu: Ben Başbakan olacağım!

FOX TV’de Fatih Portakal’a konuşan Meral Akşener, “Aday gösterilmediğim için Devlet Bahçeli’ye bir kırgınlığım yok. Çünkü biliyorum ki MYK’mız o listeyi yapma hakkını sayın Bahçeli’ye verdi. O da böyle bir tercihte bulundu. Saygı duyuyorum bu nedenle kırılmadım” diye konuştu.
Akşener, adaylık için şu açıklamalarda bulundu:
"İki aşamalı bir yol çıktık. Tüzük değişikliği yapabilmek için delegelerimizden noter onaylı bir evrak istiyoruz çağrı yapan, bunu başardıktan sonra, 249 civarında imzalı evrak gerekiyor. Sonra o evrakları götürüyorsunuz, genel merkez inceliyor, daha sonra kongreye davet edip etmeyeceğine karar veriyor.

Bu kongrenin yapılacağına ve tüzük maddesinin değişeceğine, seçimli bir kongre yapılacağına inanıyorum. O zaman aday olacağım dedi.
Sayın Bahçeli’nin hakkında konuşmamaya karar verdim. Sayın Genel Başkan’a bütün politikalara ilişkin tek başına karar verebileceği bir yolu açtı kurullarımız. Milletvekili listeleriyle ilgili bütün kararları kendisine verdi. Seçim stratejilerini oluşturma yetkisini de kendisine verdiler. Bu kadar yetkiyi bir genel başkan alıp da 7 Haziran seçimlerindeki sonucu muhafaza etmemişseniz, sorumluluğu üstlenmeniz gerekir. Kurultayı Sayın Bahçeli toplamalıdır, 11.9 konusu tartışılmalıdır, 6 ay evvel Sayın Bahçeli’yi seçen kurulun önüne çıkmalıyız ama yapmayacak gibi görünüyor.
Sayın Bahçeli’ye kırgın değilim. İçimde aday gösterilmediğim için bir sitem yok, nedenini kimseye sormadım ama MYK’mız bu hakkı Bahçeli’ye verdi, o da böyle bir tasarruf kullandı."