Abone Ol

Akşam'ın iddiası: JİTEM hesabı cemaatin

Akşam gazetesi, Şırnak'ta panzerin arkasında sürüklenen terörist cesedinin fotoğrafını ilk paylaşan ''JİTEM''in cemaate ait olduğunu savundu. JİTEM adlı Twitter hesabı ise iddiaya sayfasından cevap verdi.

Akşam'ın iddiası: JİTEM hesabı cemaatin

İşte Akşam'daki o ilginç haber...

"Şırnak’ta geçtiğimiz günlerde çıkan çatışmada öldürülen Lokman Birlik adlı teröristin  boğazına ip geçirilerek panzere bağlı  çekiliyormuş gibi yayımlanan görüntüsü bu kara propagandanın  ilginç örneklerinden. İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Fotoğrafı ilk paylaşan site ise dikkat çekici.

JITEM HESABI KİME AİT

Twitterda JITEM adlı sözde vatansever görünen bir hesap tarafından bu fotoğraf ilk olarak paylaşıldı. Fakat JITEM adlı hesap FETÖ’cüler tarafından işletiliyordu. Fotoğrafın yayımlanmasındaki amaçsa bölgede halkı galeyana getirmekti. Fotoğraf terör örgütüne sırtını dayayan HDP ile paralel yapı arasındaki ilişkiyi de bir kez daha gözler önüne serdi.

Fotoğrafta paralel şüphe

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada dikkat çeken detay fotoğrafı çeken kişinin kimliği. Yapılan ön incelemede fotoğrafın çatışma bölgesindeki olay yerine rahatça girebilen bir kişi olduğu tespit edildi. İstihbarat birimleri olayla ilgili araştırma başlattı.

JİTEM, iddiaya Twitter hesabından böyle cevap verdi;

Akşam'ın iddiası: JİTEM hesabı cemaatin - Resim: 1