Abone Ol

AKP'nin 55 Milyar Dolarla Seçimi Alma Hesabı

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP'nin 55 milyar dolarla seçimi kazanmayı planladığını belirti.

AKP'nin 55 Milyar Dolarla Seçimi Alma Hesabı

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP'nin 55 milyar dolarla seçimi kazanmayı planladığını belirterek, "Bu müjde bana AK Parti taraflarından daha Mayıs ayında “Öyle bir para girdi ki, ekonomi hemen kurtulur, yeter ki doğru kullanılsın” diye verilmişti. Ziraat Bankasının önceki genel Müdür Yardımcılarının Temmuz ayında 55 milyar doların yakında “Hazine’ye gireceğini” duyduğunu yazmasından önce yani.
Ekonomiye pompalanarak döviz kurunu düşürecek, kış aylarında doğal gaz ve elektrik fiyatlarını indirecek, seçim öncesi hayat pahalılığına çare bulacak bu 55 milyarın dökümüyse şöyle çıkarılıyordu: Suudi Arabistan’dan 20, Katar’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Rusya’dan ise 10’ar milyar dolar gelecekti." diye yazdı.

Kimsenin kimseye karşılıksız para vermediğini savunan Yetkin, "Peki diyelim 55 milyar dolar Hazine’ye girdi. Daha çok yönetim kurulu üyelikleriyle daha çok ulufe dağıtıldı, gitme şantajı yapanların kalması sağlandı, darphane daha çok kağıt para basıp milletin cebini seçimden önce alım gücü giderek düşen parayla doldurdu. Diyelim “geziciler cami yaktı” iddiasına bile inanan kitle, yeniden mührü Ampule bastı ve Erdoğan kazandı. Sonra ne olacak diye düşünen var mı? Onu da o zaman düşünürüz değil mi?
Yeter ki şimdi dışarıdan para bulalım şu seçimi alalım; hedef bu şimdilik." ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinde yayınlanmıştır...