Abone Ol

AKP’li yorumcu La Casa De Papel’de Gezi mesajı buldu: Ali Koç’a benzemiyor mu?

AKP yanlısı Akit TV yorumcusu Ömer Turan, Netflix’te yayınlanan İspanyol yapımı dizi La Casa De Papel’in tanıtım filminin, Gezi Parkı gösterilerinin ikinci dalgasını çıkarmayı hedefleyen sübliminal mesajlar içerdiğini iddia etti.

AKP’li yorumcu La Casa De Papel’de Gezi mesajı buldu: Ali Koç’a...

Turan Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında dizinin sübliminal mesajlar açısından incelenmesini istedi.

Turan şunları yazdı: Derin NATO ve baş piyonu FETÖ yine büyük bir hainliğin peşinde gibiler. Bakalım bu sefer nasıl bir şey deneyecekler? Suikast, Gezi tarzı kalkışma, dolar üzerinden ekonomik darbe, siyasi suikastler, terör dalgası, yada hepsinin içinde bulundugu yeni bir hain tertip.

Bir dizi filmin Bilmem kaçıncı sezonun fragmanı adı altında resmen ikinci Gezi çağrışımı yapan bir ayaklanma kurgusu yapmışlar. Fragmanın Her karesi siyasi mesaj içeriyor. Frağman degil de sanki ikinci Gezinin işaret fişeği.”

AKP’li yorumcu La Casa De Papel’de Gezi mesajı buldu: Ali Koç’a benzemiyor mu? - Resim: 1

‘Burada sıkışmadık mesajı veriliyor’

Fragmanda kırmızı tulumlu maskeli kadın-erkek bir çok kişinin Çav Bella müziği eşliğinde İstanbulun sembolik yerlerinden geçerek buluşma noktası Kadıköy’e yöneldiğine dikkat çeken Turan “Erdoğan karşıtlığının merkezi olan Kadıköy’de toplanmasını siz sıradan bulabilirsiniz ama ben sıradan bulmuyorum” dedi.

Türkiye’de resmi olarak yayınlanmayan bir dizinin Türkiye’ye Has büyük bir fragman yayınlanması ve başlığını da ‘bir sabah uyandığında’ olarak koymasını da anlamlı bulan Turan şöyle devam etti: “Mesela, 37. Saniyedeki görüntü. ‘Köşeye sıkıştığımızı sansınlar’ alt yazısının üstünde elleri tettikte olan kırmızı tulumlu, maskeli genç militanlar var. Burada, sizin sandığınız gibi köşeye sıkışmadık mesajı veriliyor.”

‘Erdoğan karşıtlarına umut olabilir’

Fragmanın her saniyesinin sübliminal mesaj içerdiğini savunan Ömer Turan’ın diziyle ilgili analizi de şu: “Çaresizlik ve umutsuzluk içinde olan başta fetö’cüler olmak üzere tüm Erdoğan karşıtlarına umut babında verilen bir mesaj olabilir. Çözüm ise silah olarak gösteriliyor. Silahlı mesajdan kasıt şunlar olabilir; Gezi gibi bir kalkışma, siyasi suikastler, Terör veya askeri bir darbe, ya da tüm bunları içinde barındıran daha geniş kapsamlı ve kendi içinde aşamalı büyük bir tertip. Bunu çözmek devletin görevi.”

AKP’li yorumcu La Casa De Papel’de Gezi mesajı buldu: Ali Koç’a benzemiyor mu? - Resim: 2

‘Ali Koç’a benzemiyor mu, tam bir enigma’

Akşam attığı dizi Tweetler sosyal medyada çok konuşulması ve alay konusu olmasından sonra Ömer Turan tavrını sürdürerek sabah şu mesajı paylaştı: “Fragmanda gecen bu kişi Ali Koç’a benzemiyor mu? Hem de bire bir aynısı. Dizi fragmanında Ali Koç ne alaka? Ayrıca kırmızı tulumlu maskeli kadın militanlar kırmızı tulumun altında askeri postal var. Fragman degil tam bir enigma, çöz çözebilirsen.”