Abone Ol

AKP'li yetkili ağzından kaçırdı: Erdoğan'ın planı deprem bahanesiyle seçimi ertelemek mi?

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, pazartesi meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerin sebep olduğu ölümler ve yıkımın ardından, "14 Mayıs'ta seçim yapılmasının önünde büyük zorluklar olduğunu" ifade etti.

AKP'li yetkili ağzından kaçırdı: Erdoğan'ın planı deprem bahanesiyle seçimi ertelemek mi?

Britanya merkezli haber ajansına konuşan yetkili, henüz seçimlerle ilgili bir karar vermek için, "çok erken" olduğunu söylerken, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin depremden etkilendiğini söyledi.

Yetkili, "Görünüşe göre, kısa süre önce girdiğimiz seçim periyodundan çıktık. Gelişmelere bakacağız ama 14 Mayıs'ta bir seçim yapılmasının önünde büyük zorluklar var gibi duruyor" dedi.

Pazartesi meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerde şu ana kadar 14 bin 351 kişinin hayatını kaybettiği ve 63 bin 794 kişinin de yaralandığı açıklandı. Deprem, ayrıca bölgede çok büyük yıkıma sebep oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin etkilediği 10 ilde olağanüstü hal ilan etti.

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı ile ilgili resmi bir açıklama olmasa da Erdoğan, seçimler için bu tarihe işaret etmişti.