Abone Ol

AKP'li Uzun Atatürk'ün Sözleriyle Dalga Geçti: Ulan Ne Yarını?

AKP’li Biga Belediyesi’nin etkinliğinde konuşan Abdurrahman Uzun, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz” sözlerini hedef aldı.

AKP'li Uzun Atatürk'ün Sözleriyle Dalga Geçti: Ulan Ne Yarını?

AKP'ye yakınlığı olduğu öne sürülen Abdurrahman Uzun, 24 Aralık'ta Çanakkale'de Biga Belediyesi tarafından organize edilen bir programa konuşmacı olarak katıldı. Uzun'un, cumhuriyetin ilanı ile Avrupa Birliği’nin (AB) kuruluşunu karşılaştırdığı sözleri gündem oldu.

canakkalegundem.net 'de yayınlan habere göre konuşmasının bir bölümünde Avrupa Birliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Uzun, “Beyler, yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz” sözünü alaya alarak resmen dalga geçti.

“BİZE DE ÖYLE YAPTILAR”

Uzun'un, Atatürk ve cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili tepki çeken sözleri şöyle:

“Peki, bu Avrupa Birliği nasıl kuruldu? Yani, şöyle mi kuruldu? Bize anlatıyorlar ya; Bir akşam, şansölyenin kafası bozuldu. Oturmuş beyaz leblebi yiyordu. Dedi ki 'Arkadaşlar yarın Avrupa Birliği’ni ilan ediyoruz.' Acaba öyle miydi? Bize öyle yaptılar ya.

“DEVRİME BAK, ULAN NE YARINI”

Toplandılar bir akşam 'Beyler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz.' Biz de dedik ki devrime bak. Ulan, ne yarını! Biz ta Çanakkale’den beri o Cumhuriyeti ilan etmek için can veriyoruz can. 5 sene, 6 sene… 8 senedir mücadele ediyoruz. Neyse. O dönem mecburi bir sıkıntı vardı. Tamam dedik. Eyvallah.”

Lan ne yarını diyerek hakaret eden Uzunla ilgili video sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Etkinlik ile ilgili fotoğraflar Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaşıldı.