Abone Ol

Tekzip Metni

Tekzip Metnidir.

Tekzip Metni

TEKZİP İSTEĞİ

05.06.2021 saat 13:53’te “AKP'li Sakarya Belediyesi'nin Bisiklet Çekilişini AKP ve MHP'liler Kazandı” adlı, https://www.medyafaresi.com/haber/akpli-sakarya-belediyesinin-bisiklet-cekilisini-akp-ve-mhpliler-kazandi/963117 linkiyle yayınlanan haberinizin içeriğinde, Erenler Belediye Başkanımız Fevzi KILIÇ’ın kızının yedek kazananlar arasında olduğu iddia edilmiştir.

Erenler Belediye Başkanımızın ŞEYMA NUR KILIÇ adında kızı olmamakla birlikte, kişinin Erenler Belediye Başkanıyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır.

Haber oluşturulurken, gazetecinin muhataplarına görüşlerini sormadan, habere ilişkin gerçek bilgiye ulaşmak amacıyla hakkında haber yapılan kişiden bilgi almadan sadece iddialar üzerine kurulu bir şekilde, farkında olarak veya olmayarak bir kamu görevlisini karalamaya yol açacak şekilde haber yapılmasının, gazetecilik ilkelerine uymadığını düşünmekteyiz.

İnternet ortamında yapılan yayınlar için cevap ve düzeltme hakkının yasal bir hak olduğunu hatırlatır, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun gereğince tüm haklarımızı saklı tutacağımızı belirtiriz.

Konunun takipçisi olacağımızı belirtir, haberinizle ilgili tekzip yayınlamanızı önemle rica ederiz.