Abone Ol

AKP'li kadın vekilden Akit'e sert tepki: Paçavra!

AKP'li vekil Tuba Durgut, sapkın tarikat şeyhinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmesiyle ilgili skandal ifadeler içeren bir yazının yayınlandığı Akit'e "paçavra" dedi.

AKP'li kadın vekilden Akit'e sert tepki: Paçavra!

AKP İstanbul Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili Tuba Durgut sosyal medyada Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'na ve gazeteye tepki gösterdi.

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'a ilişkin, "Şu an için çok kesin bir şey söylemek istemiyorum..

Ayrıntısını henüz net olarak öğrenemediğimiz, ağzı bozuk bir babanın iftiraları mı, yoksa ahiret inancını damarlarında akan kan kadar yakın hissedemeyen, ne oldum delisi şımarık bir şeyh mi, anlamak için biraz daha zaman ister.. Ha, şunu da hemen söylemeliyim..Küçük kıza istismar olarak gösterilen eylemden çok daha öncesinden başlar, o tarikat evindeki kişilere benim eleştirilerim..

Erkeğin olduğu bir yerde, mutfak işleri için de olsa, evin dışından yabancı bir kadının orada ne işi var? Evin dışından kadının, 12 yaşındaki kızının orada ne işi var?" şeklinde çocuğu ve aileyi suçlayıcı ifadeler kullandı.

AKP'Lİ VEKİL BİLE DAYANAMADI

Bu ifadelere Twitter hesabından tepki gösteren AKP'li vekil Durgut, Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik sarf ettiği "fahişe" hakaretine de göndermede bulunarak Akit için "Paçavra" ifadesini kullandı.

Durgut şunları kaydetti:

"İnsaniyetten, İslamiyetten, ahlaktan ve vicdandan birazcık nasibi olan herkesin bütün hücreleriyle isyan edeceği, lanetliyeceği bir olayı ne kadar da empatik bir dille nasıl da büyük bir anlayışla ve soğukkanlılıkla kaleme almış bay yazar(!).

Büyük bir camianın namuslu kadınlarına fahişe demekte bir beis görmeyen paçavranın yazarı, esfeli safiline inmiş ahlaksız, sapık tecavüzcüye ise şımarık demekle iktifa ediyor!"

AKP'li kadın vekilden Akit'e sert tepki: Paçavra! - Resim: 1