Abone Ol

AKP'li kadın bakandan İstanbul Sözleşmesini savunanlara fahişe diyen Akit yazarına sert yanıt

AKP'ye yakın medyanın en yobaz gazetesi Akit'in yazarı Abdurrahman Dilipak, son yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen kadınlara fahişe diyerek hakaret etti. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Aile Bakanı Selçuk da sessizliğini bozdu.

Aile Bakanı Selçuk'tan Akit yazarına fahişe yanıtı

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı aldığı tavırla bilinen bir isim. Dilipak, son yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyenler hakkında fahişe diyerek seviyesiz ve çirkin bir hakarette bulundu.

Abdurrahman Dilipak, “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

AKP'li kadın bakandan İstanbul Sözleşmesini savunanlara fahişe diyen Akit yazarına sert yanıt - Resim: 1Fahişe diyerek ağzını bozan Dilipak'a, Ayşe Böhürler'den edep çağrısı!

Bu sözlere tüm kesimlerden tepki yağdı, sosyal medya ayaklandı.

Dilipak’ın çirkin ifadelerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sessiz kalmadı.

Bakan Selçuk, “Kadın-erkek arasındaki üstünlüğün ancak takvada olduğuna inananlar, nahoş bir uslupla karşılaşınca "selam" deyip geçmesini de bilirler. Fikrine güvenenler, edepsiz ifadeler kullanmak ya da kategorik ithamlarda bulunmak zorunda kalmaz.” ifadeleriyle Dilipak’a cevap verdi.