Abone Ol

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Vatandaş Ekonomik Büyümeyi Hissediyor

Kanal 42 Televizyonu’nda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ekonomide canlanma olduğunu iddia ederken, "Hafta sonu İstanbul’da bile çay içmek bir şeyler yemek için kuyrukta bekliyorsunuz yani yer yok." ifadesini kullandı.

AKP'li Kabaktepe: Vatandaş Ekonomik Büyümeyi Hissediyor

Kanal 42 sunucusu Muhammed Okur’un öğrenci yurtlarındaki kontenjan sıkıntısı sorusu üzerine Kabaktepe şunları söyledi:

“İstanbul’a gelen öğrenci sayısı 1 iken 100’e çıkmadı ve İstanbul’daki yurt kapasitesi de 10’dan 1’e düşmedi. Yani 2019 yılındaki yurt kapasitesinden daha fazla yurt kapasitesine sahibiz İstanbul olarak da Türkiye olarak da. Öğrenci sayımız da 3-4 kat artmadı. Dolayısıyla öğrenciler,KYK yurtları ile alakalı müracaatlarını yaptılar, KYK yerleştirmeleri de okullar açıldıktan sonra olacak. Zaten şu an öğrencilerin KYK yerleştirmeleri devam ederken, gelip burada yer buldum bulamadım şeyinin ben gerçeği yansıttığını düşünmüyorum.”

“Bu konuda bir siyasi malzeme mi çıkarılmak isteniyor?” sorusu üzerine Kabaktepe şöyle devam etti, “Daha öğrenciler gelmemiş, okullar açılmamış, kayıt süreci devam ederken. Ben geldim yurtta yatamadı diye CHP milletvekilinin (Mahmut Tanal’a ithafen) algı oluşturmasını ben bir algı balonu olarak düşünüyorum” dedi.

KABAKTEPE: VATANDAŞ EKONOMİK BÜYÜMEYİ HİSSEDİYOR!

Türkiye ekonomisi ile alakalı da soruları yanıtlayan Kabaktepe, “Vatandaş ekonomik büyümeyi hissediyor” İfadelerini kullandı.

Kabaktepe, şöyle devam etti ; “Önümüzdeki çeyrekte, tüm vatandaşlarımızın Türkiye’deki ekonomik büyümeyi hissedeceğini düşünüyoruz, şu an bunu hissediyor ve görüyoruz zaten. Hafta sonu İstanbul’da bile hizmet sektörünü konuşacak olursak, çay içmek bir şeyler yemek için kuyrukta bekliyorsunuz yani yer yok. Dolayısıyla bir canlılık ve hareketlilik var. Toparlanma süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye’yi pandeminin oluşturduğu ekonomik daralmadan kurtaracak tek irade, bugüne kadar olduğu gibi AK Parti iradesidir. Eğer CHP zihniyeti bu memleketi yönetseydi, pandemiye bir girişimiz olurdu ama çıkışımız olur muydu bilmiyorum, sonu olur muydu bilmiyorum yani…”dedi.

KABAKTEPE: AK PARTİ 2018 SEÇİMLERİNDE TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALDI!

Gazeteci Muhammed OKUR’un 2018 seçimleri sonrası AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın “çünkü çaldılar söylemi”ne katılıyor musunuz sorusu üzerine Kabaktepe, 2018 seçimlerinde sandıklarla ilgili farklı yaklaşımların olduğunu gördük ifadelerini kullandı.

Kabaktepe şöyle devam etti, “Şimdi biliyorsunuz ki iki tane seçim oldu. Biri Mart diğeri ise Haziran.Mart’ı ayrı Haziran’ı okumak lazım. Biz hakikaten o seçimlerde sandıklarla alakalı farklı yaklaşımların olduğunu gördük. Ancak o seçimde AK Parti büyükşehir tarihinde o dönemde(2018 seçimlerinde) en yüksek oyunu aldı. Bugün CHP’nin oyu yine AK Parti’nin altındadır. CHP İstanbul’da AK Parti’yi hiçbir zaman geçememiştir,bundan sonra da geçemeyecektir de. AK Parti 2023’ün birinci partisi değil, kazanan partisi olacak”ifadelerini kullandı.

İŞTE O VİDEO