Abone Ol

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi?

AKP’li İBB Meclis Üyesi Mücahit Birinci, Milli Piyango'nun Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesi 'SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılsın' çağrısına tepki çeken bir yorum yaptı. Birinci'nin paylaşımına AKP'liler ve yandaş medya destek verdi.

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi?

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 9-8-8-4-7-5-7 rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet ederken, satılmayan diğer üç çeyrek biletin 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na kaldı.

Sosyal medyada başlatılan kampanyada, "75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın" talebi dile getirildi.

AKP’li İBB Meclis Üyesi Mücahit Birinci, siyasilerin ve ünlülerin paylaşımlarını alıntılayarak, ''Hangi düğmeye basınca oluyor bu? Bi nefeste ne kadar kir kusarsın? Olmamış bu tipsiz. Hah bu da geldi. Kızıl kafalı çocuk da burada mı? Adını hep unutuyorum'' şeklinde tepki çeken paylaşımlar yaptı.

İşte Birinci'nin paylaşımları:

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 1

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 2

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 3

Birinci'nin paylaşımına destek veren yandaş gazeteci Mehmet Çek, ''Ajanstan düğmeye basılınca ortaya İYİ Partinin ülkücülerinden, Kandil`in taşeronlarına, CHP`nin tatlı su solcularına kadar uzanan bir ağız birliği çıkıyor işte'' ifadelerini kullandı.

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 4

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in Medeni Hukuk hakkındaki sözleri ve laikliği hedef alan paylaşımları büyük tepkilere yol açtı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından görevden alınan Ali Edizer de Birinci'nin çirkin paylaşımına destek verdi.

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 5

Edizer, Birinci'nin, ''Hangi düğmeye basınca oluyor bu?'' paylaşımını alıntılayarak, ''Bu detone koronun SMA hastalığı ile ilgili en ufak bir bilgileri var mıdır?'' ifadelerini kullandı.

Takvim gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin, ''SMA hastalarının ilaçları Türkiye’de ücretsiz arkadaşlar.(3.Foto bakanlık açıklaması, lütfen okuyun) Sonrada bir İyi Partili, bir CHP’li, bir HDP’li, bir TİP’li ve bir komedyene aynı tweeti attıran üst akla “Sen ne ayaksın” diye sorun'' payalaşımını yaptı.

AKP'li İsmin SMA'lı Çocuklarla İlgili Çirkin Yorumuna Kimler Destek Verdi? - Resim: 6

Cumhuriyet