Abone Ol

AKP'li Başkanın Oğlunun Hakaret Ettiği 11 Polis Sürgün Edildi

Polis denetiminden kaçan AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı'nın oğlu Hamza Arıcı’yı kurallara uyması için uyaran 11 polisin sürgüne gönderildiği iddiası Meclis gündemine taşındı. İddiayı, TBMM'ye taşıyan İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, konu hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

AKP'li Başkanın Oğlunun Hakaret Ettiği 11 Polis Sürgün Edildi

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, açıklamasında; Antalya'nın Demre ilçesinde AKP İlçe Başkanı Bayram Arıcı'nın; trafikte ters yola girip, polis denetiminden kaçan, yakalanınca da polis memurlarına hakaret eden oğlu Hamza Arıcı'yı kurallara uymaya davet eden 11 polisin sürgüne gönderilmesini eleştirerek, İçişleri bakanı Süleyman Soylu'ya, ‘'Suç işleyen AKP'li olunca yasalar ayrı mı, AKP'lilerden polisi kim koruyacak?'' diye sordu.

"Olayın üzerinden zaman geçtiği için kapatılmaya çalışıldığı; şimdi basına yansıdığı ifade edilmekte"

Subaşı TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Süleyman Zorlu tarafından cevaplandırılmak üzere konu ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Subaşı, önergesinde, konunun medyada yer aldığını da hatırlatarak şunları söyledi:

‘'Geçtiğimiz günlerde Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer'in sosyal medya hesabı üzerinden bir video görüntüsü ve haber paylaşmış, bu görüntüler yerel basında yer almıştır. 

Olayın üzerinden zaman geçtiği için kapatılmaya çalışıldığı ancak şimdilerde basına yansıdığı ifade edilmektedir.

Haber ve video görüntüsü göre, Antalya İlimizin Demre ilçesinde rutin kontrol görevini yerine getiren trafik polislerimiz, AKP ilçe başkanı Bayram Arıcı'nın oğlu Hamza Arıcı tarafından kullanılan aracın ters şeride girmesi, trafiğin ve insanların güvenliğini tehlikeye düşürmesi ve yapılan uyarılar üzerine kaçması üzerine polislerin ısrarlı takibi sonucunda durdurulmuş ve cezai işlem uygulamak istenmiştir.

Video görüntüleri ve haberler göre, Hamza Arıcı'nın resmi görevini yerine getirmeye çalışan polis memuruna ‘ukala' diyerek görevli polis memuruna hakaret etmekte, görevini yapmaya çalışan polis memurunun görevini yapmasını engellemek amacıyla tehditvari bir şekilde ‘kaç tane şehit cenazesine gittim ben, burada polislik yapmak değil o, bu çocukların hepsi biliyor, Recep Tayyip Erdoğan'la Venezuela seyahatinden yeni geldim' dediği aktarılmıştır.

Ancak tüm bunlardan daha vahim olanı ise, olayla alakalı olarak toplam 11 polis memurunun görev yeri değiştirilmiştir. Sırf görevini yapmak istedikleri için, polislerimiz ailesi ve çocuklarıyla cezalandırılmaktadır." 

"Kimlik soran polisin tokatlanması da hala zihinlerde"

Trafikte suç işleyen AKP'lilerin, görev yapan polislere yardımcı olmak yerine tokat atarak, küfrederek, aşağılayarak, ceza verdirdiklerini belirten Subaşı, şöyle devam etti:

‘'Benzer bir olay, 18 Temmuz 2021 arife günü yapılan bir ihbar üzerine durdurulan araçta bulunan AKP'li Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polislere ‘şerefsiz' diyerek hakaret etmiş, ancak hakarete uğrayan polis memurları Muharrem Aydoğan ve Muhammed Yar'ın, görevden alınmış ve hala bir yıldır görevlerine döndürülmemiştir.

2004 yılında de Mardin Milletvekili Selahattin Dağ'ın Mardin Havaalanı`nda kendisine kimlik soran ve üzerini aramak isteyen bir polisi tokatladığı hala zihinlerde.Tokat attığı yetmiyormuş gibi ‘Bir yanlış yaptı, biz de affettik. Ben polisi severim' şeklindeki açıklaması da unutulmadı. Aynı milletvekili özel idare müdürünü, ‘kendisinden habersiz değiştirdi' diye Valilik makamını basarak Vali ile tartıştığı da hafızalarda.”

"İktidara yakın olanların dokunulmaz olacağı bir düzen kurulmak isteniyor"

Yaşanan bu olayların, polisin, iktidarın telkin ve talimatlarıyla gerçek görevlerinden koparılmaya zorlandığını ve baskılandığına gösterdiğini söyleyen dikkat Hasan Subaşı, önergesini şöyle tamamladı:

"Baro Başkanları, muhalefet milletvekilleri hatta halkın sorunlarını duyurmak için anayasal haklarını kullanmak isterken engellenmektedir. Ancak iktidar kanadına mensup olanların hakaret, tehdit ve baskıları karşısında görevini yapmak isteyen polisler sürgünle, cezalandırma ve mezalimle karşı karşıya kalmaktadır.

Yaşananlar, iktidara yakın olanların dokunulmaz, her türlü kural ve kanunun üzerinde oldukları, keyfi ve taşkın davranışlarının her türlü şekilde hoş görüleceği ve karşılıksız kalacağı bir düzen kurulmak istendiğini göstermektedir. Böylesi bir keyfi düzenin olmadığı, Anayasanın amir hükmü gereği bir hukuk devleti olduğumuz ise Bakanlığınızın gerekli tedbir ve inceleme neticesinde yapacaklarıyla net bir şekilde gösterilmiş olacaktır.

Bu bilgiler ışığında;

-Demre ilçemizdeki olayla ilgili 11 polis memurunun görev yeri neden ve hangi gerekçe ile değiştirilmiştir?

-Polisin resmi görevini yapmasını engellemek için tehdit eden, hakaret eden, şahıs hakkında işlem yapılmış mıdır? Suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

-AKP'li milletvekilinin hakaretine uğrayan polis memurları neden hala görevlerine iade edilmemiştir?

-Zor şartlarda fedakarlıkla çalışan polisimizin neredeyse siyasi iradeden talimat almadan gerçek görevini yapamaz hale geldiğinin farkında değil misiniz?"